Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jídelníček Helen Mirren: Věčná dietářka miluje indickou kuchyni a cvičí podle pilotů

Helen Mirren
ZDROJ: Getty Images
sdílet:

Celý svět okouzlila fenomenálním ztvárněním britské vládkyně Alžběty II. a je zářným příkladem, že i v sedmasedmdesáti letech může žena vypadat naprosto báječně. Jak se udržuje ve formě a co nejraději jí oscarová herečka Helen Mirren?

„Jsem jako všichni ostatní – pořád držím dietu!“

S tím se hvězda filmu Královna svěřila magazínu People. Dále však přiznala, že nikdy nepropadla žádné drastické dietě. Celý život se snaží dodržovat vyvážený jídelníček, který jí pomáhá zůstat fit a v rovnováze.

  • Jídlo má velmi spojené s navazováním společenských kontaktů a miluje společné stolování se svými blízkými.
  • Zastává názor, že neexistuje žádná univerzální dieta a všem doporučuje, aby převzali kontrolu nad svou stravou a konzumovali výživná jídla, která prospívají organismu.
  • Zároveň se snaží o balanc a bez problémů si vychutná i pokrmy, které nejsou vyloženě dietní.

Miluje vejce po španělsku i indickou kuchyni

I když si Helen Mirren může dovolit jíst v těch nejpřepychovějších restauracích světa, k jejím nejoblíbenějším jídlům patří fish & chips a také huevos rotos – španělská smažená vejce s tekutým žloutkem, doplněná hranolky a někdy i masem.

  • Možná i díky hlavní roli ve filmu Láska na kari si zamilovala indickou kuchyni, kterou má prý stejně ráda jako svou domácí, britskou.
  • Jídlo, které jí připomíná dětství, představují ruské pirožky. Ty doma připravovala její maminka, protože otec Helen pocházel z Ruska.
  • K jejím oblíbeným pokrmům patří i tatarský biftek a francouzská cibulová polévka s bagetou a sýrem gruyère.

Miluje jídlo, ale vaření jí moc nejde

Slavná herečka je velmi otevřená a netají se tím, že její kulinářský talent není zdaleka tak velký jako ten herecký. V rozhovoru pro rádio Times dokonce řekla, že je zbytečná kuchařka.

  • S humorem sobě vlastním prozradila, že nejlépe to umí s toustovačem, ať už jde o pečené fazole na toustu, sýrový toust, toust s marmeládou nebo s britskou lahůdkou Marmite.
  • Právě proslulou kvasnicovou pomazánku Marmite, sáčky s britským čajem a ovesnou kaší má prý vždy s sebou, když cestuje.

Za dokonalou figuru vděčí i Královskému kanadskému letectvu

Dodržování zásad zdravého stravování je podle herečky pouze polovinou úspěchu, proto se i přes svou přirozenou lenost věnuje krátkému, ale účinnému cvičení.

  • Jedná se o cvičební program pro kanadské piloty, který vznikl v roce 1959.
  • Mirren celý život, ačkoliv s kratšími i delšími přestávkami, cvičí podle plánu XBX, který je určen ženám a měl by se provádět každý den dvanáct minut.
  • Herečka tvrdí, že už za dva týdny tohoto cvičení je znát rozdíl. Kromě ní si prý tohle cvičení oblíbil i britský král Karel III., ale také princ William a princezna Kate.

Zdroje informací: Insider, Woman’s World, Daily Mail, Behind The Lens

Související články

Autor: Zorka Švarcová

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...