7x nebeské krémové řezy

pexels-matheus-gomes
ZDROJ: pexels-matheus-gomes
sdílet:
Co si takhle udělat hezčí den a upéct si naprosto božské, nadýchané, krémové řezy? Bábovka je také dobrá, ale co si budeme povídat, lahodný sladký krém posune moučník vždy na vyšší úroveň. Jsme si jistí, že těm, které se vám chystáme představit, by neodolal ani ten největší odpůrce sladkého.

Kremšnyt

Snad tím nejkrémovějším moučníkem ze všech je takzvaný kremšnyt. Bohužel u nás není tolik známý. Jedná se o slovinský dezert, na který v této zemi narazíte snad v každé cukrárně i restauraci. První zmínka o kremšnytu pochází z roku 1953, jedná se tedy o poměrně „mladý“ dezert. Základem jsou dva pláty křehkého listového těsta, mezi kterými je bohatá vrstva našlehaného žloutkového krému a šlehačky. Také už se vám sbíhají sliny?

Nebeské řezy alias kremšnyt

Více

Řezy Florida

Potřebujete upéct něco delikátního a krásně vypadajícího, ale nemáte dostatek času? Pak se pusťte do pečení Florida řezů. Jsou hotové za chviličku a chutnají božsky. Kombinace kakaového piškotového korpusu, žloutkového krému a nadýchaného sněhu prostě nikdy nezklame.

Míša řezy

Oblíbené dětmi i dospělými. To jsou Míša řezy, inspirované tvarohovým nanukem Míša, který se začal vyrábět v roce 1962. Kombinaci kakaového piškotu, tvarohového krému a jemné čokoládové polevy si musí zamilovat snad každý.

Millefeuille

A teď něco skutečně luxusního. Tradiční francouzský dezert zvaný Millefeuille nejen luxusně vypadá, ale i chutná. Název mille feuille znamená v překladu tisíc plátků, což má svůj důvod. Vyrábí se totiž ze tří plátů křupavého listového těsta, mezi nimiž je pomocí zdobícího pytlíku nastříkaný krém, nejčastěji žloutkový nebo čokoládový.

Žloutkové řezy

Žloutkové řezy existují v mnoha variacích a jedná se vlastně o velmi podobný dezert jako je kremšnyt. V různých podobách se vyskytuje například i v Rakousku, Slovensku a Maďarsku, kde se žloutkovým řezům říká „krémeše“. Základem je listové těsto promazané krémem z vanilkového pudinku. Vršek řezů se potírá rybízovým džemem a polévá citrónovou polevou.

Jemné žloutkové řezy

Více

Důlkové řezy

Důlkové řezy patří mezi velmi snadnou, ale chutnou variantu řezů. Kombinace piškotu, sladkého vanilkového pudinku a zakysané smetany se skořicí možná může znít zvláštně, ale „kysanka“ dodá moučníku šmrnc. A proč se řezům říká důlkové? Protože do upečeného, a ještě teplého piškotu se dělají důlky, do kterých pak zateče pudink. Tento trik dělá dezert ojedinělým.

Důlkové řezy s pudinkem a zakysanou smetanou

Více

Řezy s burákovým máslem

Na závěr pro vás máme ne zcela tradiční, ale za to strašně dobré řezy s burákovým máslem. Vězte, že jestli patříte do skupiny odpůrců burákového másla, tak s tímhle dezertem se to změní. Základem řezů je lehoučký korpus ze sněhu a rozemletých ořechů. To se po upečení pomaže krémem z burákového másla, bílé čokolády a smetany a přiklopí opět korpusem. Na konec se celý dezert ještě pomaže čokoládovým krémem. Není to úplně dietní moučník, ale jednou za čas to za to stojí. Uvidíte sami.

Řezy s krémem z burákového másla

Více

Obchod Apetit