0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

2x smoothie – Špenát & kiwi a Tropico

2x smoothie – Špenát & kiwi a Tropico
ZDROJ: Apetit
sdílet:

2x smoothie – Špenát & kiwi a Tropico

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné Oba recepty pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 724 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 149 g
Tuky 1 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smoothie Špenát & kiwi vypadá už na pohled zdravě. Ovšem žádný strach, je nejen zdravé, ale také moc dobré. Tropico je lehké ovocné smoothie, které vám dodá spoustu vitaminů. Je skvělé jako dopolední svačina, když se vám v práci nedostává energie, a zafunguje i ráno, když se potřebujete nastartovat.

Suroviny

Na smoothie Špenát & kiwi
baby špenát 100 g
máta 1 hrst
kiwi 1 ks
oloupané
jablko 1 ks
oloupané a zbavené jádřince
pomeranč 1 ks
malý, oloupaný a nakrájený na tenká kolečka – na ozdobení
Na smoothie Tropico
ananas 1 hrnek
nakrájená dužina
mango 1 hrnek
nakrájená dužina
kurkuma (mletá) 1 ČL
mrkev 1 ks
nakrájená nahrubo
pomeranč 3 ks
oloupané a rozdělené na dílky
okurka 2 plátky
na ozdobení
včelí pyl na posypání

Postup

Smoothie Špenát & kiwi

1

Špenát, mátu, kiwi a jablko rozmixujte. Podle potřeby přilijte vodu. Pro větší efekt přitiskněte na stěnu sklenic kolečka pomeranče a opatrně vlijte rozmixované ovoce a zeleninu.

Smoothie Tropico

2

Všechny ingredience dejte do mixéru a rozmixujte. Podle potřeby přidejte vodu. Vlijte do sklenice, ozdobte kouskem okurky a posypte včelím pylem.

NĚCO NAVÍC

  • Kurkuma působí protizánětlivě, antioxidačně, a dokonce napomáhá snížení hladiny cholesterolu v krvi. A smoothie doslova rozzáří.
     
  • Včelí pyl je považován za superpotravinu, protože obsahuje mimořádné množství životně nezbytných živin.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/9

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit