Dokonale sladěná americká klasika. ABLT (vyslovovaná ejbíeltý) je zkratka ingrediencí, které se vkládají mezi dva tousty: avocado, bacon (slanina), lettuce (salát), tomato (rajče). Léčíte-li se právě z kocoviny, je dobré trochu pozměnit poměr surovin – na ABBLT.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Rozložte plátky slaniny na plech a dokřupava je opečte. Trvá to patnáct až dvacet minut. Přebytečný tuk nechte odsát na vrstvě papírových ubrousků.
Plátky chleba opečte na plechu v troubě nebo v toustovači a rozložte je na pracovní plochu. Čtyři z nich namažte majonézou, na každý položte list salátu a tři plátky slaniny. Avokádo oloupejte a odstraňte pecku. Dužinu nakrájejte na plátky silné asi centimetr, opatrně je promíchejte s citronovou šťávou a naskládejte na sendviče. Nahoru naaranžujte silnější plátky rajčete a podle chuti osolte a opepřete.
Zbývající tousty potřete majonézou a přiklopte jimi sendviče.