Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7920 kcal
Bílkoviny 608 g
Cukr 648 g
Tuky 306 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Dokonale sladěná americká klasika. ABLT (vyslovovaná ejbíeltý) je zkratka ingrediencí, které se vkládají mezi dva tousty: avocado, bacon (slanina), lettuce (salát), tomato (rajče). Léčíte-li se právě z kocoviny, je dobré trochu pozměnit poměr surovin – na ABBLT.

Suroviny

slanina 12 plátků
toustový chléb 8 plátků
majonéza 4 PL
salát 4
ledový nebo římský
avokádo 2 ks
rozkrojené
citronová štáva 1 ks
rajčata 2 ks
velká
sůl
pepř
čerstvě namletý

1 Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Rozložte plátky slaniny na plech a dokřupava je opečte. Trvá to patnáct až dvacet minut. Přebytečný tuk nechte odsát na vrstvě papírových ubrousků.

2 Plátky chleba opečte na plechu v troubě nebo v toustovači a rozložte je na pracovní plochu. Čtyři z nich namažte majonézou, na každý položte list salátu a tři plátky slaniny. Avokádo oloupejte a odstraňte pecku. Dužinu nakrájejte na plátky silné asi centimetr, opatrně je promíchejte s citronovou šťávou a naskládejte na sendviče. Nahoru naaranžujte silnější plátky rajčete a podle chuti osolte a opepřete.

3 Zbývající tousty potřete majonézou a přiklopte jimi sendviče.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit