Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7920 kcal
Bílkoviny 608 g
Sacharidy 648 g
Tuky 306 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonale sladěná americká klasika. ABLT (vyslovovaná ejbíeltý) je zkratka ingrediencí, které se vkládají mezi dva tousty: avocado, bacon (slanina), lettuce (salát), tomato (rajče). Léčíte-li se právě z kocoviny, je dobré trochu pozměnit poměr surovin – na ABBLT.

Suroviny

slanina 12 plátků
majonéza 4 PL
salát 4
ledový nebo římský
rozkrojené
velká
sůl
pepř
čerstvě namletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Rozložte plátky slaniny na plech a dokřupava je opečte. Trvá to patnáct až dvacet minut. Přebytečný tuk nechte odsát na vrstvě papírových ubrousků.

2

Plátky chleba opečte na plechu v troubě nebo v toustovači a rozložte je na pracovní plochu. Čtyři z nich namažte majonézou, na každý položte list salátu a tři plátky slaniny. Avokádo oloupejte a odstraňte pecku. Dužinu nakrájejte na plátky silné asi centimetr, opatrně je promíchejte s citronovou šťávou a naskládejte na sendviče. Nahoru naaranžujte silnější plátky rajčete a podle chuti osolte a opepřete.

3

Zbývající tousty potřete majonézou a přiklopte jimi sendviče.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Apetit magazín