Suroviny
mouka pšeničná polohrubá
225
g
mouka pšeničná hladká
225
g
kypřicí prášek do pečiva
3
ČL
cukr
1
ČL
vejce
2
ks
mléko
300
ml
máslo
2
PL
rozpuštené, schladné
Postup
1
Všechny suroviny můžeme míchat v jedné nádobě, což je jednodušší. Do mísy dáme hladkou mouku, pár vrchovatých lžiček prášku do pečiva, cukr a promícháme. Cukru dáme jen trošku, protože lívance se jedí s velmi sladkým javorovým sirupem a u nás můžeme použít jako náhradu sladký a dobře tekutý med nebo marmeládu.
2
Do moučné směsi přidáme dvě vajíčka rozmíchaná v mléku.
3
Směs rozšleháme, aby neobsahovala hrudky a těsto necháme chvilku odpočinout.
4
Těsně před smažení přidáme dvě kávové lžičky rozpuštěného, ale trošku již vychladlého másla.
5
Na pánvi upečeme lívance.
6
Podáváme s javorovým sirupem nebo medem či marmeládou.
Foto ilustrační, zdroj: Pixaby.com