Dokud neochutnáte, neuvěříte, jak jsou lívance z ricotty vláčné a nadýchané. Doslova jako obláček! Nespornou výhodou tohoto receptu je, že těsto na lívance nemusí kynout ani odpočívat. Ihned můžete opékat lívanečky a snídani tak připravíte během pár chvil. Lívance vonící citronem a vanilkou můžete podávat jako my se zakysanou smetanou, borůvkami, pekanovými ořechy a javorovým sirupem nebo je ozdobit podle své chuti.
Postup
Ricottu, mléko, žloutky, cukr, vanilkový extrakt a citronovou kůru prošlehejte, aby se dokonale spojily.
Vmíchejte mouku s práškem do pečiva a šlehejte dohladka.
Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho stěrkou spojte s těstem.
Rozpalte pánev (případně jí vytřete máslem) a lžící tvarujte lívance. Opékejte dozlatova z obou stran.
Lívance podávejte se zakysanou smetanou, čerstvým ovocem, nasekanými ořechy a javorovým sirupem.