Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ricottové lívance s citronem a vanilkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Velmi snadné Pro 1–2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 986 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 92 g
Tuky 43 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokud neochutnáte, neuvěříte, jak jsou lívance z ricotty vláčné a nadýchané. Doslova jako obláček! Nespornou výhodou tohoto receptu je, že těsto na lívance nemusí kynout ani odpočívat. Ihned můžete opékat lívanečky a snídani tak připravíte během pár chvil. Lívance vonící citronem a vanilkou můžete podávat jako my se zakysanou smetanou, borůvkami, pekanovými ořechy a javorovým sirupem nebo je ozdobit podle své chuti. 

Suroviny

ricotta 125 g
mléko 125 ml
třtinový cukr 1 PL
vejce 2 ks
žloutky a bílky oddělené
vanilkový extrakt 1 ČL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl 1 špetka
najemno nastrouhaná z 1/2 citronu
na vytření pánve
K podávání
ovoce
čerstvé – např. borůvky
např. pekanové

Postup

1

Ricottu, mléko, žloutky, cukr, vanilkový extrakt a citronovou kůru prošlehejte, aby se dokonale spojily.

2

Vmíchejte mouku s práškem do pečiva a šlehejte dohladka.

3

Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho stěrkou spojte s těstem.

4

Rozpalte pánev (případně jí vytřete máslem) a lžící tvarujte lívance. Opékejte dozlatova z obou stran.

5

Lívance podávejte se zakysanou smetanou, čerstvým ovocem, nasekanými ořechy a javorovým sirupem.

Související články

Apetit magazín