
Banana split s vanilkovou zmrzlinou a karamelem
Rychlejší a jednodušší už to být nemůže! Karamelizované banány jsou skvělé i jen tak samotné nebo polité kvalitní rozpuštěnou čokoládou a s kopečkem šlehačky.
Ingredience
- 4 zralé bio banány (viz Něco navíc)
- 4 lžíce krupicového cukru
- 4 lžíce másla
- vanilková zmrzlina
- slaná karamelová omáčka (viz Něco navíc)
- nasucho opražené plátky mandlí
K PODÁVÁNÍ
Příprava jídla
1 Banány omyjte a podélně je rozpulte i se slupkou. Na řezu hojně posypte cukrem a na středním ohni opékejte v pánvi řeznou stranou dolů 1–2 minuty. Do pánve přidejte máslo, krouživými pohyby pánve jej rozlijte po celém jejím dně, banány otočte a nechte ještě 1 minutu probublávat.
2 Zkaramelizované banány rozdělte na talíře. Podávejte s kopečkem vanilkové zmrzliny, přelité slanou karamelovou omáčkou a posypané opraženými plátky mandlí.
NĚCO NAVÍC
Pokud nemáte bio banány, oloupejte je. Banány ve slupce ale lépe drží při opékání tvar. Omáčku můžete koupit už hotovou nebo použít tu z receptu na vanilkové bábovičky s karamelovou omáčkou, do níž vmíchejte špetku vločkové soli.
Přidat komentář