Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Banana split s vanilkovou zmrzlinou a karamelem

Rychlejší a jednodušší už to být nemůže! Karamelizované banány jsou skvělé i jen tak samotné nebo polité kvalitní rozpuštěnou čokoládou a s kopečkem šlehačky.

Vydání: 2020/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT3M
Opékání 0:03
Pohár Americká

Ingredience

    • 4 zralé bio banány (viz Něco navíc)
    • 4 lžíce krupicového cukru
    • 4 lžíce másla

    K PODÁVÁNÍ

    • vanilková zmrzlina
    • slaná karamelová omáčka (viz Něco navíc)
    • nasucho opražené plátky mandlí

Příprava jídla

1 Banány omyjte a podélně je rozpulte i se slupkou. Na řezu hojně posypte cukrem a na středním ohni opékejte v pánvi řeznou stranou dolů 1–2 minuty. Do pánve přidejte máslo, krouživými pohyby pánve jej rozlijte po celém jejím dně, banány otočte a nechte ještě 1 minutu probublávat.

2 Zkaramelizované banány rozdělte na talíře. Podávejte s kopečkem vanilkové zmrzliny, přelité slanou karamelovou omáčkou a posypané opraženými plátky mandlí.

NĚCO NAVÍC
Pokud nemáte bio banány, oloupejte je. Banány ve slupce ale lépe drží při opékání tvar. Omáčku můžete koupit už hotovou nebo použít tu z receptu na vanilkové bábovičky s karamelovou omáčkou, do níž vmíchejte špetku vločkové soli.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář