Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Banánový chlebíček bez přidaného cukru

Tajnou přísadou, která banánovému chlebíčku dodá sladkost i vláčnost, nejsou banány, ale rozinky. Nešetřete na jejich množství ani na kvalitě!

Vydání: 2014/3
Autor:
Hodnocení:
57 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6-8 kousků
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Koláč Americká

Ingredience

    • 125 g celozrnné pšeničné mouky
    • 1,5 lžičky kypřicího prášku
    • 2 lžičky mleté skořice
    • 75 g rozinek sultánek, propláchnutých horkou vodou a okapaných
    • 3 zralé banány, oloupané
    • 50 g másla, rozpuštěného
    • 2 lžičky vanilkové esence
    • 1 vejce
    • 1 lžíce mléka
    • agávový sirup k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C a formu o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem.

2 V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, skořici a rozinky. V druhé míse rozmačkejte banány a přimíchejte máslo, vanilkovou esenci, vejce a mléko. Banánovou směs vlijte k moučné a promíchejte. Přesuňte těsto do formy a dejte péct na 30–40 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.

3 Nechte asi 10–15 minut zchladnout, vyjměte z formy, přelijte agávovým sirupem a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Netradiční mrkvový dort

Čokoládové minikoláčky

Pusinkový moka dort

Čokoládový dort

Tvarohový špaldovo-kukuřičný koláč s ovocem

Snadné domácí pečení s dětmi

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Chlebicek je vyborny,jen temer vzdy,kdyz ho pecu,je po stranach super a uprostred jakoby nedopeceny...nejaka rada,co s tim?
Obrazek uzivatele
Dobrý den, Martino, myslíme si, že by mohlo pomoci zvolit formu s větším průměrem, těsto tak bude rozprostřeno v nižší vrstvě a je větší šance, že se upeče dostatečně i ve středu.
Těsta, do kterých se přidává ovoce, jsou vždy vlhčí a hutnější a mají tendenci být ve středu mokrá, někdy až jakoby sražená. Pokud se pečou ve vyšší a hlubší formě, teplo proniká do středu pomaleji a zatímco okraje už jsou hotové, střed může být ještě syrový. Záleží také na materiálu formy, třeba varné sklo vede teplo hůř než například litina, a tak žár trouby víc působí při okrajích a méně ve středu koláče.
My jsme na fotku pekli chlebíček v kruhové dortové formě, protože pak na snímku hezky vypadá, ale klidně ho zkuste udělat jako nižší řezy a uvidíte, zda to pomůže. :-)

Přejeme vám mnoho úspěchů při dalším pečení!
Obrazek uzivatele
Dobrý den, mě chlebíček vůbec nevyskočil. Je to normální ? Prášku do pečiva jsem dala dle receptu.
Obrazek uzivatele
Dobrý den, Silvie,
jak psala kolegyně Lucka výše, ovocná těsta (a ta banánová zvlášť), jsou hodně hutná, vláčná a těžká. Takže nevyskočí tolik jako ostatní koláče a buchty. Samozřejmě se mohlo stát i něco jiného, to se bohužel „od stolu“ soudí velmi obtížně. V troubě mohla být odlišná teplota (na to se nám osvědčil závěsný teploměr do trouby, díky kterému vždy víme, co se v troubě děje), prášek mohl být vyprchaný, mouka mohla sát méně/více než ta, kterou jsme použili my (to se bohužel stává často)...

Teď jsem vám asi příliš nepomohla, přemýšlím, jak se dobrat k tomu, co se mohlo stát. Přišel vám chlebíček sražený?

S pozdravem, redakce Apetitu

Přidat komentář