Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.2/5 Počet hodnocení: 58
Do hodiny Velmi snadné Na jeden makovník

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4741 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 550 g
Tuky 218 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá dobrota na váš stůl! Bleskový makovník je vláčný, plný chuti a hotový za pár minut. Ideální recept, pokud hledáte rychlý moučník k čaji nebo kávě. Díky jednoduchému postupu si ho snadno připraví i začátečník, a přitom sklidíte ovace. Nechte se okouzlit kombinací mletého máku a jemného těsta – ideální kombinace na každou příležitost!

Suroviny

mák celý 1 hrnek
mléko 2 hrnky
(klidně i méně)
vejce 2 ks
rostlinný olej ½ hrnku
kypřicí prášek do pečiva 1 bal

Postup

1

Nejprve namočte asi na hodinu mák do mléka.

2

Cukr, žloutky a olej ušlehejte do pěny a postupně přidávejte mouku s práškem do pečiva.

3

Přimíchejte mák s mlékem a nakonec sníh vyšlehaný ze dvou bílků.

4

Vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte asi 45 min.

Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com

 
Autor: mlazar

Apetit magazín

Germknödel: Sladká alpská pochoutka s českým rodokmenem
  • Zajímavosti

Germknödel: Sladká alpská pochoutka s českým rodokmenem

Kynuté knedlíky, které kdysi bývaly jednoduchým postním jídlem, dnes evokují hlavně pohodu alpských horských chat. Naplněné povidly, přelité voňavou vanilkovou omáčkou a posypané mákem – kdo by odolal? A pokud vás právě nečekají zasněžené...