Rychlá dobrota na váš stůl! Bleskový makovník je vláčný, plný chuti a hotový za pár minut. Ideální recept, pokud hledáte rychlý moučník k čaji nebo kávě. Díky jednoduchému postupu si ho snadno připraví i začátečník, a přitom sklidíte ovace. Nechte se okouzlit kombinací mletého máku a jemného těsta – ideální kombinace na každou příležitost!
Suroviny
mák celý
1
hrnek
mléko
2
hrnky
moučkový cukr
1
hrnek
(klidně i méně)
vejce
2
ks
rostlinný olej
½
hrnku
mouka pšeničná polohrubá
2
hrnky
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
Postup
1
Nejprve namočte asi na hodinu mák do mléka.
2
Cukr, žloutky a olej ušlehejte do pěny a postupně přidávejte mouku s práškem do pečiva.
3
Přimíchejte mák s mlékem a nakonec sníh vyšlehaný ze dvou bílků.
4
Vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte asi 45 min.
Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com