0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.5 / 5. Počet hodnocení: 22
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4741 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 550 g
Tuky 218 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mák celý 1 hrnek
mléko 2 hrnky
mouka pšeničná polohrubá 2 hrnky
rostlinný olej 0.5 hrnku
moučkový cukr 1 hrnek
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
vejce 2 ks

Postup

1

Nejprve namočte asi na hodinu mák do mléka.

2

Cukr žloutky a olej ušlehejte do pěny a postupně přidávejte mouku s práškem do pečiva.

3

Přimíchejte mák s mlékem a nakonec sníh ze dvou bílků.

4

Vložte do trouby a pečte asi 45 min.

Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com

 
Autor: mlazar

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit