Raviolky jsou absolutní hit, křupou jako brambůrky, ale mají v sobě náplň, která tak trochu supluje dip. Jsou skvělé ještě horké, ale nemusíte se bát nechat je vychladnout.
Suroviny
těsto wonton
2
bal
rostlinný olej
na smažení
Na špenátovou náplň
kozí sýr
150
g
parmazán
2
PL
strouhaný
špenát
150
g
mražený
sůl a pepř
na ochucení
česnek
1
stroužky
prolisovaný
Na pizza náplň
mozzarella
100
g
salám
100
g
pikantní
olivy černé
hrst
sugo
4
PL
Postup
1
Špenát nechte povolit a vymačkejte z něj přebytečnou vodu. Pak jej promíchejte s kozím sýrem a parmazánem, osolte, opepřete a vmíchejte česnek.
2
Mozzarellu nasekejte nadrobno, salám na malé kostičky, olivy nahrubo a vše smíchejte dohromady spolu s rajčatovou omáčkou sugo.
3
Polovinu těsta rozložte na pracovní plochu. Doprostřed každého kousku dejte zhruba lžíci náplně. Okraje pomažte vodou a přiklopte druhým plátem těsta, stiskněte, aby pěkně držely u sebe. Smažte v rozpáleném oleji dozlatova.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sugo: Italská rajčatová omáčka a kde ji uplatníte(12 receptů )
- Mejdan roku!(8 receptů )