Borůvky v tvarohu

Borůvky v tvarohu

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (102)
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2868 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 296 g
Tuky 117 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Z lehce nasládlé špaldové mouky, tvarohu a borůvek vykouzlíte jedinečný dezert.

Suroviny

máslo 100 g
změklé + na vymazání
třtinový cukr 100 g
vejce 3 ks
tvaroh měkký 500 g
vanilkový cukr 1 bal
mouka špaldová celozrnná hladká 1 PL
mouka pšeničná hladká 2 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
bez fosfátů
borůvky 3 hrnky
2–3 hrnky podle chuti a potřeby
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy

1 Máslo utřete se třtinovým cukrem a žloutky do světlé hmoty. Přidejte tvaroh, vanilkový cukr a obě mouky prosáté s práškem do pečiva.

2 Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta. Kulatou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Vlijte do ní polovinu těsta, nasypte polovinu borůvek, na to dejte druhou polovinu těsta a zbylé borůvky.

3 Pečte v troubě při 180 °C zhruba čtyřicet minut.

NĚCO NAVÍC
Špaldová mouka je přirozeně nasládlá, má lehce oříškovou chuť, je plná vlákniny a vitaminů skupiny B.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Komentáře

Silvie Uváčiková

Neměla jsem borůvky, tak jsem dala napůl černý a červený rybíz a třešně, po upečení šoupla vychladit a byl z toho vynikající dezert :)

Lucie Cabalková

Naprosto výtečný!!! Peču návštěvám a všechny si odvážejí na vyžádání recept :-) pro horké letní dny doporučuji vyhladit. Nemáme rádi hodně sladké, dávám 2/3 cukru a mouku jen špaldovou. Doporučuji!!! :-)

Eva Lapešová

Vynikající. Tvaroh jsem nahradila 1 odtučněným tvarohem a 2 řeckými jogurty bez tuku - dopadl skvěle.

Anonym

Opravdu vynikající. Konečně tvarohový koláč, který není hutný. Dala jsem také jen špaldovou mouku, krom borůvek i maliny. Doporučuji vyzkoušet.

Kateřina Bejrová

Ahojky, nevíte prosím někdo, v kterém čísle recept vyšel? Trošku tu hapruje množství surovnin - 2 borůvky, 2+1PL mouky... Moc mi to nedává smysl. Díky za odpověď.

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit