0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Borůvky v tvarohu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 126
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2868 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 296 g
Tuky 117 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Z lehce nasládlé špaldové mouky, tvarohu a borůvek vykouzlíte jedinečný dezert.

Suroviny

máslo 100 g
změklé + na vymazání
třtinový cukr 100 g
vejce 3 ks
vanilkový cukr 1 bal
mouka špaldová celozrnná hladká 1 PL
mouka pšeničná hladká 2 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
bez fosfátů
borůvky 3 hrnky
2–3 hrnky podle chuti a potřeby
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy

Postup

1

Máslo utřete se třtinovým cukrem a žloutky do světlé hmoty. Přidejte tvaroh, vanilkový cukr a obě mouky prosáté s práškem do pečiva.

2

Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta. Kulatou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Vlijte do ní polovinu těsta, nasypte polovinu borůvek, na to dejte druhou polovinu těsta a zbylé borůvky.

3

Pečte v troubě při 180 °C zhruba čtyřicet minut.

NĚCO NAVÍC
Špaldová mouka je přirozeně nasládlá, má lehce oříškovou chuť, je plná vlákniny a vitaminů skupiny B.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Komentáře

Silvie Uváčiková

Neměla jsem borůvky, tak jsem dala napůl černý a červený rybíz a třešně, po upečení šoupla vychladit a byl z toho vynikající dezert :)

Lucie Cabalková

Naprosto výtečný!!! Peču návštěvám a všechny si odvážejí na vyžádání recept :-) pro horké letní dny doporučuji vyhladit. Nemáme rádi hodně sladké, dávám 2/3 cukru a mouku jen špaldovou. Doporučuji!!! :-)

Eva Lapešová

Vynikající. Tvaroh jsem nahradila 1 odtučněným tvarohem a 2 řeckými jogurty bez tuku - dopadl skvěle.

Pavla Drbohlavová

Opravdu vynikající. Konečně tvarohový koláč, který není hutný. Dala jsem také jen špaldovou mouku, krom borůvek i maliny. Doporučuji vyzkoušet.

Veronika Dulíková

Jednoduché, rychlé, výborné, osvěžující. Taktéž jsem použila jen špaldovou mouku a cukru dala o něco méně.

Kateřina Bejrová

Ahojky, nevíte prosím někdo, v kterém čísle recept vyšel? Trošku tu hapruje množství surovnin - 2 borůvky, 2+1PL mouky... Moc mi to nedává smysl. Díky za odpověď.

Martina Kojzarová

In reply to by kachnicka82

Dobrý den, Kateřino, 
recept už by měl být v pořádku, ale pro jistotu – najdete ho v čísle 2009/6.

Krásné léto, redakce Apetitu

Apetit magazín

AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč