0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborová polévka s pelmeněmi

Bramborová polévka s pelmeněmi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborová polévka s pelmeněmi

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2305 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 289 g
Tuky 70 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborová polévka je díky pelmením hustá a vydatná, takže vám po ní v noci rozhodně hlady v břiše kručet nebude. Náplň pelmení můžete zvolit podle chuti. Použít můžete i tortellini.

Suroviny

sušené houby 1 hrst
máslo 2 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
podrcené
mouka pšeničná hladká 2 PL
vývar zeleninový 1 l
mrkev 2 ks
nakrájené na kostičky
brambory 3 ks
nakrájené na kostičky
těstoviny 250 g
mražené pelmeně (viz Něco navíc)
gouda 1 hrst
strouhaná nebo strouhaný čedar
sůl
pepř
čerstvě mletý
chleba kváskový
k podávání

Postup

1

Houby vložte do kastrůlku, zalijte vodou a dejte vařit. Ve větším hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm dosklovita cibuli a česnek, pak zaprašte moukou na jíšku, chvilku opékejte a míchejte. Zalijte houbami i s vodou, ve které se vařily (pokud se na vývaru z hub udělala pěna, seberte ji), přidejte zeleninový vývar, mrkev a brambory. Přiveďte k varu.
 

2

Nechte vařit, až začne zelenina měknout, pak přidejte pelmeně a vařte asi 5 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Přidejte do polévky špenát i smetanu a prohřívejte pár minut, dokud špenát nezavadne. Nakonec nechte v polévce rozpustit sýr. Dochuťte solí a pepřem, můžete podávat s chlebem.

NĚCO NAVÍC
Mražené pelmeně prodávají v obchodech s ruskými specialitami, zvolit můžete jakoukoli náplň. Lze je také nahradit čerstvými tortellini.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/11

Apetit magazín

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší
  • Suroviny

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší

Když se před pěti sty lety  španělský dobyvatel Hernán Cortés vracel ze střední Ameriky, jedněmi z prvních suvenýrů, které s sebou do Evropy přivezl, byly kakaové boby. Jejich využití odkoukal od Aztéků. Ti kakao zpracovávali na...
Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč