0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborová smaženka s parmazánem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1487 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 123 g
Tuky 69 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječná večeře ve stylu "co dům dal", kterou navíc zvládnete do čtvrt hodiny.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 120 g
prosátá s 1 lžičkou kypřícího prášku
vejce 2 ks
máslo 20 g
rozpuštěné
mléko 100 ml
pepř
čerstvě mletý
oloupané a nastrouhané
strouhaný
pažitka hrst
nasekaná + dvě lžíce k podávání
olej
na smažení
sůl mořská

1 Dejte mouku s kypřicím práškem, vejce, máslo, mléko, sůl a pepř do velké mísy a promíchejte. Přidejte brambory, asi dvě třetiny parmazánu a hrst pažitky. Dvě lžíce oleje rozpalte v pánvi a pak na něm osmahněte půlku směsi; asi minutu až dvě po každé straně. Stejným způsobem opečte zbytek těsta.

2 Podávejte posypané rukolou, zbytkem pažitky a parmazánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...