Bramborová smaženka s parmazánem

Bramborová smaženka s parmazánem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (4)
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1487 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 123 g
Tuky 69 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječná večeře ve stylu "co dům dal", kterou navíc zvládnete do čtvrt hodiny.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 120 g
prosátá s 1 lžičkou kypřícího prášku
vejce 2 ks
máslo 20 g
rozpuštěné
mléko 100 ml
pepř
čerstvě mletý
brambory 200 g
oloupané a nastrouhané
parmazán 100 g
strouhaný
pažitka hrst
nasekaná plus dvě lžíce k podávání
olej
na smažení
rukola hrst
sůl

Dejte mouku s kypřicím práškem, vejce, máslo, mléko, sůl a pepř do velké mísy a promíchejte. Přidejte brambory, asi dvě třetiny parmazánu a hrst pažitky. Dvě lžíce oleje rozpalte v pánvi a pak na něm osmahněte půlku směsi; asi minutu až dvě po každé straně. Stejným způsobem opečte zbytek těsta. Podávejte posypané rukolou, zbytkem pažitky a parmazánu.

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit