Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborová smaženka s parmazánem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 7
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1487 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 123 g
Tuky 69 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječná večeře ve stylu "co dům dal", kterou navíc zvládnete do čtvrt hodiny.

Suroviny

prosátá s 1 lžičkou kypřícího prášku
vejce 2 ks
rozpuštěné
mléko 100 ml
pepř
čerstvě mletý
oloupané a nastrouhané
strouhaný
pažitka hrst
nasekaná + dvě lžíce k podávání
olej
na smažení
sůl mořská

Postup

1

Dejte mouku s kypřicím práškem, vejce, máslo, mléko, sůl a pepř do velké mísy a promíchejte. Přidejte brambory, asi dvě třetiny parmazánu a hrst pažitky. Dvě lžíce oleje rozpalte v pánvi a pak na něm osmahněte půlku směsi; asi minutu až dvě po každé straně. Stejným způsobem opečte zbytek těsta.

2

Podávejte posypané rukolou, zbytkem pažitky a parmazánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...