Vegetariánský nákyp s bramborami a pórkem připravíte během chvilky, zbytek práce za vás odvede trouba. Posypte ho výrazným sýrem – pak bude opravdu vynikající!
Suroviny
Postup
Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na tenké plátky (0,5 cm nebo méně). Pórek očistěte, omyjte a nakrájejte na 1 cm silná kolečka. Obojí střídavě vrstvíme do zapékací mísy o rozměrech 25 x 30 cm. Předehřejte troubu na 200°C.
Česnek oloupejte, nakrájejte nadrobno a prošlehejte s vejci, zeleninovým vývarem, smetanou na vaření a zakysanou smetanou. Dochuťte muškátovým oříškem, čerstvě mletým pepřem a trochou soli. Směsí zalijte zeleninu připravenou v zapékací míse. Bramborovo-pórkový nákyp pečte asi 50–60 minut. Mezitím nastrouhejte sýr a 10 minut před koncem pečení jím jídlo rovnoměrně posypte a zapečte. Pokud pokrm příliš rychle hnědne, můžete ho buď přikrýt alobalem, nebo dát na nižší mřížku.
Fotografie a recept převzaty z eatbetter.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Měsíční flexitariánský jídelníček(31 receptů )