0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborovo-pórkový nákyp

Bramborovo-pórkový nákyp
ZDROJ: eatbetter
sdílet:

Bramborovo-pórkový nákyp

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1666 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 225 g
Tuky 50 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vegetariánský nákyp s bramborami a pórkem připravíte během chvilky, zbytek práce za vás odvede trouba. Posypte ho výrazným sýrem – pak bude opravdu vynikající!

Suroviny

brambory 1 kg
pórek 2 ks
česnek 2 stroužky
vejce 2 ks
vývar zeleninový 300 ml
smetana na vaření 80 g
zakysaná smetana 4 PL
muškátový oříšek ¼ ČL
strouhaný
pepř
čerstvě mletý
sůl
sýr 40 g
výrazný, tvrdý, vhodný na strouhání

Postup

1

Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na tenké plátky (0,5 cm nebo méně). Pórek očistěte, omyjte a nakrájejte na 1 cm silná kolečka. Obojí střídavě vrstvíme do zapékací mísy o rozměrech 25 x 30 cm. Předehřejte troubu na 200°C.

Bramborovo-pórkový nákyp krok 1
ZDROJ: eatbetter
2

Česnek oloupejte, nakrájejte nadrobno a prošlehejte s vejci, zeleninovým vývarem, smetanou na vaření a zakysanou smetanou. Dochuťte muškátovým oříškem, čerstvě mletým pepřem a trochou soli. Směsí zalijte zeleninu připravenou v zapékací míse. Bramborovo-pórkový nákyp pečte asi 50–60 minut. Mezitím nastrouhejte sýr a 10 minut před koncem pečení jím jídlo rovnoměrně posypte a zapečte. Pokud pokrm příliš rychle hnědne, můžete ho buď přikrýt alobalem, nebo dát na nižší mřížku.

Fotografie a recept převzaty z eatbetter.

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč