0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborovo-pórkový nákyp

Bramborovo-pórkový nákyp
ZDROJ: eatbetter
sdílet:

Bramborovo-pórkový nákyp

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1666 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 225 g
Tuky 50 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vegetariánský nákyp s bramborami a pórkem připravíte během chvilky, zbytek práce za vás odvede trouba. Posypte ho výrazným sýrem – pak bude opravdu vynikající!

Suroviny

brambory 1 kg
pórek 2 ks
česnek 2 stroužky
vejce 2 ks
vývar zeleninový 300 ml
smetana na vaření 80 g
zakysaná smetana 4 PL
muškátový oříšek 0.25 ČL
strouhaný
pepř
čerstvě mletý
sůl
sýr 40 g
výrazný, tvrdý, vhodný na strouhání

Postup

1

Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na tenké plátky (0,5 cm nebo méně). Pórek očistěte, omyjte a nakrájejte na 1 cm silná kolečka. Obojí střídavě vrstvíme do zapékací mísy o rozměrech 25 x 30 cm. Předehřejte troubu na 200°C.

Bramborovo-pórkový nákyp krok 1
ZDROJ: eatbetter
2

Česnek oloupejte, nakrájejte nadrobno a prošlehejte s vejci, zeleninovým vývarem, smetanou na vaření a zakysanou smetanou. Dochuťte muškátovým oříškem, čerstvě mletým pepřem a trochou soli. Směsí zalijte zeleninu připravenou v zapékací míse. Bramborovo-pórkový nákyp pečte asi 50–60 minut. Mezitím nastrouhejte sýr a 10 minut před koncem pečení jím jídlo rovnoměrně posypte a zapečte. Pokud pokrm příliš rychle hnědne, můžete ho buď přikrýt alobalem, nebo dát na nižší mřížku.

Fotografie a recept převzaty z eatbetter.

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit