Jednoduchý brokolicový krém lze připravit za pár minut. Když k němu přidáte domácí krutony, rychlá večeře je na stole raz dva. Trocha smetany ho zjemní a vytvoří nádhernou hladkou konzistenci, po které se jen zapráší.
Suroviny
Postup
V osolené vodě uvaříme mraženou brokolici a část čerstvé (stonek a tužší části). Zbytek čerstvé brolice uvaříme zvlášť tak, aby byla "al dente".
Když je mražená brokolice uvařená, sundáme hrnec z plotny a ponorným mixérem ji rozmixujeme na jemnou kaši. Vrátíme zpět na plotnu a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě.
Povaříme asi 5 minut. Můžeme též zjemnit smetanou na vaření. Do hotové polévky přidáme zvlášť uvařenou brokolici, kterou jsme nakrájeli na malé kousky. Můžeme též osmažit chleba nakrájený na kostičky a podávat v polévce (jako např. v hrachové polévce).