0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Brokolicový krém se smetanou

Brokolicový krém se smetanou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1227 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 140 g
Tuky 49 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý brokolicový krém lze připravit za pár minut. Když k němu přidáte domácí krutony, rychlá večeře je na stole raz dva. Trocha smetany ho zjemní a vytvoří nádhernou hladkou konzistenci, po které se jen zapráší.

 

Suroviny

mražená brokolice 1 bal
voda 2 500 ml
sůl
mouka pšeničná hladká
chleba 2 plátky
olivový olej 2 PL

Postup

1

V osolené vodě uvaříme mraženou brokolici a část čerstvé (stonek a tužší části). Zbytek čerstvé brolice uvaříme zvlášť tak, aby byla "al dente".

2

Když je mražená brokolice uvařená, sundáme hrnec z plotny a ponorným mixérem ji rozmixujeme na jemnou kaši. Vrátíme zpět na plotnu a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě.

3

Povaříme asi 5 minut. Můžeme též zjemnit smetanou na vaření. Do hotové polévky přidáme zvlášť uvařenou brokolici, kterou jsme nakrájeli na malé kousky. Můžeme též osmažit chleba nakrájený na kostičky a podávat v polévce (jako např. v hrachové polévce).

Autor: dymlik

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč