0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Broskvový koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5 / 5. Počet hodnocení: 38
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6704 kcal
Bílkoviny 169 g
Sacharidy 499 g
Tuky 429 g
Vláknina 78 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Udělejte vítr ve špajzu a spotřebujte broskvový kompot, který už tam stojí věky. Výsledkem bude jednoduchý a prudce návykový koláč, díky kterému už se u vás konzerva broskví nikdy dlouho neohřeje.

Suroviny

mandle plátky 3 hrnky
krupicový cukr 1.5 hrnku
+ 2 lžíce na posypání
sůl 0.5 ČL
vejce 3 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
máslo 85 g
broskvový kompot 500 g
tedy 820g konzerva
mouka pšeničná hladká 0.25 hrnku
kypřicí prášek do pečiva 1.5 ČL

Postup

1

Koláčovou nebo dortovou formu o průměru 22cm vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 160°C.

2

Odměřte 1/4 hrnku mandlí a posypte jimi dno formy. V robotu rozmixujte cukr, sůl a 2 a 1/4 hrnku mandlových plátků najemno. Přidejte vejce, vanilku, máslo a 80 g broskví a promixujte. Přisypte mouku a kypřicí prášek a znovu promixujte. Dalších 80 g broskví pokrájejte nahrubo a vmíchejte do těsta. Zbylé broskve nakrájejte na klínky.

3

Těsto vlijte do připravené formy, navrch poklaďte klínky broskví a posypte zbylými mandlemi. Pečte 1 hodinu, potom udělejte zkoušku špejlí zapíchnutou do středu. Není-li suchá, ještě dopečte (pokud by mandle nahoře příliš tmavly, zakryjte vršek koláče alobalem). Vyjměte z formy a pocukrujte.

NĚCO NAVÍC
Těsto můžete vlít i do větší formy nebo třeba do pekáčku, na něj se pak vejde více broskví!

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit