Bůček na chlebu

Bůček na chlebu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5723 kcal
Bílkoviny 202 g
Cukr 66 g
Tuky 500 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tenhle bůček se vyplatí připravit ve větším množství. Teoreticky zbytek můžete zamrazit, ale prakticky někoho z domácnosti přistihnete uprostřed noci v kuchyni, jak kouskem chleba z pekáčku vytírá poslední zbytky šťávy. 

Suroviny

bůček 1.5 kg
bez kosti
sůl
pepř
čerstvě mletý
paprika sladká 1 PL
kmín 1 ČL
drcený
paprika pálivá 1 ČL
česnek 6 stroužků
na tenké plátky
cibule 1 ks
oloupaná a nastrouhaná
pivo tmavé 350 ml
med 3 PL
hořčice plnotučná
k podávání
okurky nakládané
my použili miniokurky, k podávání
cibule nakládaná
k podávání
cibule červená
na proužky, k podávání
chleba
čerstvý, k podávání

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Bůček nakrájejte na silné plátky. Osolte, opepřete a všechno koření spolu s česnekem a cibulí a 100 ml piva přidejte k masu a promíchejte, aby se vše pěkně obalilo.

2 Rozložte v jedné vrstvě do pekáčku a pečte přiklopené asi hodinu. Podle potřeby podlévejte vodou.

3 V rendlíku svařte zbylých 250ml piva s medem. Maso odklopte, odeberte co nejvíc tuku, bůček přelijte směsí z rendlíku a dopékejte asi 20 minut, až povrch zkaramelizuje.

4 Maso podávejte na chlebu s hořčicí, okurkami, cibulkami nebo červenou cibulí podle chuti. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit