Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bůček na chlebu
Bůček na chlebu s červenou cibulí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bůček na chlebu

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5723 kcal
Bílkoviny 202 g
Sacharidy 66 g
Tuky 500 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle bůček se vyplatí připravit ve větším množství. Teoreticky zbytek můžete zamrazit, ale prakticky někoho z domácnosti přistihnete uprostřed noci v kuchyni, jak kouskem chleba z pekáčku vytírá poslední zbytky šťávy. 

Suroviny

bůček 1,5 kg
bez kosti
sůl
pepř
čerstvě mletý
kmín 1 ČL
drcený
paprika mletá pálivá 1 ČL
česnek 6 stroužků
na tenké plátky
oloupaná a nastrouhaná
med 3 PL
hořčice plnotučná
k podávání
my použili miniokurky, k podávání
k podávání
na proužky, k podávání
čerstvý, k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Bůček nakrájejte na silné plátky. Osolte, opepřete a všechno koření spolu s česnekem a cibulí a 100 ml piva přidejte k masu a promíchejte, aby se vše pěkně obalilo.

2

Rozložte v jedné vrstvě do pekáčku a pečte přiklopené asi hodinu. Podle potřeby podlévejte vodou.

3

V rendlíku svařte zbylých 250ml piva s medem. Maso odklopte, odeberte co nejvíc tuku, bůček přelijte směsí z rendlíku a dopékejte asi 20 minut, až povrch zkaramelizuje.

4

Maso podávejte na chlebu s hořčicí, okurkami, cibulkami nebo červenou cibulí podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...