Tenhle bůček se vyplatí připravit ve větším množství. Teoreticky zbytek můžete zamrazit, ale prakticky někoho z domácnosti přistihnete uprostřed noci v kuchyni, jak kouskem chleba z pekáčku vytírá poslední zbytky šťávy.
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 200 °C. Bůček nakrájejte na silné plátky. Osolte, opepřete a všechno koření spolu s česnekem a cibulí a 100 ml piva přidejte k masu a promíchejte, aby se vše pěkně obalilo.
2 Rozložte v jedné vrstvě do pekáčku a pečte přiklopené asi hodinu. Podle potřeby podlévejte vodou.
3 V rendlíku svařte zbylých 250ml piva s medem. Maso odklopte, odeberte co nejvíc tuku, bůček přelijte směsí z rendlíku a dopékejte asi 20 minut, až povrch zkaramelizuje.
4 Maso podávejte na chlebu s hořčicí, okurkami, cibulkami nebo červenou cibulí podle chuti.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Chuťovky k pivu: 21 receptů na dokonalé hospodské pohoštění(21 receptů)
- Fandíme aneb 30 receptů k povzbuzování!(30 receptů)
- Vychutnejte si dokonalý bůček na 21 způsobů(21 receptů)