0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bůček na chlebu

Bůček na chlebu s červenou cibulí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bůček na chlebu

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5723 kcal
Bílkoviny 202 g
Sacharidy 66 g
Tuky 500 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle bůček se vyplatí připravit ve větším množství. Teoreticky zbytek můžete zamrazit, ale prakticky někoho z domácnosti přistihnete uprostřed noci v kuchyni, jak kouskem chleba z pekáčku vytírá poslední zbytky šťávy. 

Suroviny

bůček 1.5 kg
bez kosti
sůl
pepř
čerstvě mletý
paprika sladká 1 PL
kmín 1 ČL
drcený
paprika pálivá 1 ČL
česnek 6 stroužků
na tenké plátky
cibule 1 ks
oloupaná a nastrouhaná
pivo tmavé 350 ml
med 3 PL
hořčice plnotučná
k podávání
okurky nakládané
my použili miniokurky, k podávání
cibule nakládaná
k podávání
cibule červená
na proužky, k podávání
chleba
čerstvý, k podávání

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Bůček nakrájejte na silné plátky. Osolte, opepřete a všechno koření spolu s česnekem a cibulí a 100 ml piva přidejte k masu a promíchejte, aby se vše pěkně obalilo.

2 Rozložte v jedné vrstvě do pekáčku a pečte přiklopené asi hodinu. Podle potřeby podlévejte vodou.

3 V rendlíku svařte zbylých 250ml piva s medem. Maso odklopte, odeberte co nejvíc tuku, bůček přelijte směsí z rendlíku a dopékejte asi 20 minut, až povrch zkaramelizuje.

4 Maso podávejte na chlebu s hořčicí, okurkami, cibulkami nebo červenou cibulí podle chuti. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit