Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bůček na chlebu

Tenhle bůček se vyplatí připravit ve větším množství. Teoreticky zbytek můžete zamrazit, ale prakticky někoho z domácnosti přistihnete uprostřed noci v kuchyni, jak kouskem chleba z pekáčku vytírá poslední zbytky šťávy. 

Vydání: 2016/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H20M
Pečení 1:20
Chuťovka

Ingredience

    • 1,5kg vepřového bůčku, bez kosti
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce sladké papriky
    • 1 lžička drceného kmínu
    • 1 lžička pálivé papriky
    • 6 stroužků česneku, na tenké plátky
    • 1 cibule, oloupaná a nastrouhaná
    • 350ml černého piva
    • 3 lžíce medu
    • plnotučná hořčice, nakládané okurky (my jsme použili miniokurky), nakládané cibulky, proužky červené cibule k podávání a čerstvý chleba k podávání 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Bůček nakrájejte na silné plátky. Osolte, opepřete a všechno koření spolu s česnekem a cibulí a 100 ml piva přidejte k masu a promíchejte, aby se vše pěkně obalilo.

2 Rozložte v jedné vrstvě do pekáčku a pečte přiklopené asi hodinu. Podle potřeby podlévejte vodou.

3 V rendlíku svařte zbylých 250ml piva s medem. Maso odklopte, odeberte co nejvíc tuku, bůček přelijte směsí z rendlíku a dopékejte asi 20 minut, až povrch zkaramelizuje.

4 Maso podávejte na chlebu s hořčicí, okurkami, cibulkami nebo červenou cibulí podle chuti. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sýrové tyčinky se slaninou

Masová pomazánka

Smažené sýrové jednohubky

Sendviče s uzeným kuřetem

Chilli sýrový dip s tortillovými lupínky

Fandíme aneb 30 receptů k povzbuzování!

REKLAMA

Přidat komentář