Bůček na chlebu

Bůček na chlebu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5723 kcal
Bílkoviny 202 g
Sacharidy 66 g
Tuky 500 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle bůček se vyplatí připravit ve větším množství. Teoreticky zbytek můžete zamrazit, ale prakticky někoho z domácnosti přistihnete uprostřed noci v kuchyni, jak kouskem chleba z pekáčku vytírá poslední zbytky šťávy. 

Související recepty

Suroviny

bůček 1.5 kg
bez kosti
sůl
pepř
čerstvě mletý
paprika sladká 1 PL
kmín 1 ČL
drcený
paprika pálivá 1 ČL
česnek 6 stroužků
na tenké plátky
cibule 1 ks
oloupaná a nastrouhaná
pivo tmavé 350 ml
med 3 PL
hořčice plnotučná
k podávání
okurky nakládané
my použili miniokurky, k podávání
cibule nakládaná
k podávání
cibule červená
na proužky, k podávání
chleba
čerstvý, k podávání

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Bůček nakrájejte na silné plátky. Osolte, opepřete a všechno koření spolu s česnekem a cibulí a 100 ml piva přidejte k masu a promíchejte, aby se vše pěkně obalilo.

2 Rozložte v jedné vrstvě do pekáčku a pečte přiklopené asi hodinu. Podle potřeby podlévejte vodou.

3 V rendlíku svařte zbylých 250ml piva s medem. Maso odklopte, odeberte co nejvíc tuku, bůček přelijte směsí z rendlíku a dopékejte asi 20 minut, až povrch zkaramelizuje.

4 Maso podávejte na chlebu s hořčicí, okurkami, cibulkami nebo červenou cibulí podle chuti. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit