Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Buchta ze zakysanky s mandlemi a drobenkou

Buchta ze zakysanky s mandlemi a drobenkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Suroviny

Těsto
mouka 1
krystalový cukr 1 hrnek
kypřicí prášek do pečiva
sůl 1
vejce 4 ks
zakysaná smetana 300 g
vanilkový cukr 1
ovoce 500 g
maliny, borůvky, rybíz
Drobenka
máslo 50 g
moučkový cukr 50 g
mouka pšeničná hrubá 50 g
mandle 50 g
limetová šťáva
z půlky limetky

Uvidíte, že celý proces zvládnete dřív, než dočtete název receptu :o).

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 stupňů.

2

Do robota navrstvěte všechny suroviny kromě ovoce a nechte ho vymíchat těsto.

3

Mezitím do mísy dejte všechny suroviny na drobenku a mezi prsty je promněte.

4

Ovoce omyjte, můžete ho také obalit v troše hrubé mouky.

5

Na plech s pečicím papírem nalejte těsto, posypte ovocem, drobenkou a pečte asi 35 minut.

Autor: Tona Oralkova

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit