Rizoto s italskou klobásou a rajčátky

Rizoto s italskou klobásou a rajčátky

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 10 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1146 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 169 g
Tuky 28 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rizoto z trouby je přímo geniální recept! Dokonale krémové, plné chuti a téměř bez práce... Při přípravě (nejen) této večeře vám bude neocenitelným pomocníkem sada nádobí Tefal Ingenio Elegance.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
máslo 1 PL
cibule 1 ks
střední, nadrobno
350 g
italské klobásky čerstvé, (např. salsiccií)
celer 1
nadrobno
česnek 1 stroužek
prolisovaný
rýže kulatozrnná 0.75 hrnku
vhodná na rizoto
víno bílé 50 ml
vývar kuřecí 750 ml
400 g
konzerva krájených rajčat
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na dokončení
petrželka svazek
nasekané lístky
parmazán
hoblinky
olivový olej
na pokapání

1 Troubu předehřejeme na 175°C. V pánvi Tefal Ingenio Elegance s rukojetí rozehřejeme na středním plameni olej s máslem a orestujeme na něm cibuli dosklovita. Přidáme klobásky a řapíkatý celer a restujeme dalších 5 minut, ke konci přidáme také česnek. Pak vsypeme rýži a mícháme, dokud jednotlivá zrnka rýže nezprůsvitní. Podlijeme vínem a necháme 1–2 minuty odpařit. Zalijeme kuřecím vývarem a rajčaty z konzervy, osolíme a opepříme podle chuti, promícháme a přivedeme k varu.

2 Jakmile se směs vaří, vložíme pánev do předehřáté trouby (nezapomeneme předtím z pánve sejmout rukojeť!) a pečeme 40 minut, nebo dokud není veškerá tekutina vsáknutá do rýže a rýže uvařená tak akorát na skus. Do hotového rizota vmícháme nasekanou petrželku. Podáváme posypané hoblinkami parmazánu a zakápnuté několika kapkami dobrého olivového oleje.

TEFAL INGENIO ELEGANCE S touhle sadou inteligentního nádobí můžete vařit či smažit na sporáku, ale také péct v troubě. To vše díky odnímatelné rukojeti. Praktická víka, která jsou součástí sady, poslouží k uchovávání hotových pokrmů v lednici a stohovatelný design vám ušetří spoustu místa v kuchyni. Ingenio má špičkový nepřilnavý povrch Tefal Titanium Pro, který oceníte nejen při vaření, ale i při mytí nádobí.

tefal.cz/vecerimespolecne

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit