Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát ze zelených jablek
Salát ze zelených jablek
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát ze zelených jablek

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 929 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 127 g
Tuky 34 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V Thajsku byste se v tomto receptu setkali se zeleným nezralým mangem. U nás poslouží jako hodnotný zástupce dostupnější jablka. Salát sklidí úspěch i jako zajímavá příloha.

Suroviny

jarní cibulka 2 ks
rostlinný olej 1 PL
limetová šťáva 1 PL
rajčata cherry 6 ks
opražené, nadrcené
koriandr čerstvý hrst
Na zálivku
česnek 1 stroužek
nasekaný
čerstvá
rybí omáčka 1 PL
limetová šťáva
ze dvou limet
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Plátky jablek promíchejte v míse s limetkovou šťávou; díky tomu nezhnědnou. Na zálivku rozmixujte česnek, chilli papričku a cukr, aby vznikla hustší kašička. Přimíchejte do ní rybí omáčku i limetkovou šťávu a podle chuti osolte a opepřete.

2

V pánvi na oleji smažte asi pět minut cibuli, aby byla křupavá a zlatohnědá. Vyjměte ji děrovanou naběračkou a nechte na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk.

3

K jablkům přimíchejte pokrájená rajčátka a zálivku. Rozdělte na talíře a posypte oříšky, cibulkou i koriandrem.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...