0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát ze zelených jablek

Salát ze zelených jablek

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 929 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 127 g
Tuky 34 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V Thajsku byste se v tomto receptu setkali se zeleným nezralým mangem. U nás poslouží jako hodnotný zástupce dostupnější jablka. Salát sklidí úspěch i jako zajímavá příloha.

Suroviny

jarní cibulka 2 ks
nejlépe šalotky, na jemné plátky
rostlinný olej 1 PL
kyselejší, rozčtvrcených, na tenké plátky
1 PL
limetková šťáva
rajčata cherry 6 ks
nakrájené na klínky
nasucho opražené, nadrcené
koriandr čerstvý hrst
nasekané listy
Na zálivku
česnek 1 stroužek
nasekaný
chilli paprička 1 ks
čerstvá, bez semínek, na jemno
krupicový cukr 1 ČL
rybí omáčka 1 PL
limetková šťáva ze dvou limet
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

1. Plátky jablek promíchejte v míse s limetkovou šťávou; díky tomu nezhnědnou. Na zálivku rozmixujte česnek, chilli papričku a cukr, aby vznikla hustší kašička. Přimíchejte do ní rybí omáčku i limetkovou šťávu a podle chuti osolte a opepřete.


2. V pánvi na oleji smažte asi pět minut cibuli, aby byla křupavá a zlatohnědá. Vyjměte ji děrovanou naběračkou a nechte na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk.


3. K jablkům přimíchejte rajčata a zálivku. Rozdělte na talíře a posypte oříšky, opraženou cibulkou i koriandrem.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč