0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát ze zelených jablek

Salát ze zelených jablek

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 929 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 127 g
Tuky 34 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V Thajsku byste se v tomto receptu setkali se zeleným nezralým mangem. U nás poslouží jako hodnotný zástupce dostupnější jablka. Salát sklidí úspěch i jako zajímavá příloha.

Suroviny

jarní cibulka 2 ks
nejlépe šalotky, na jemné plátky
rostlinný olej 1 PL
jablko 5 ks
kyselejší, rozčtvrcených, na tenké plátky
1 PL
limetková šťáva
rajčata cherry 6 ks
nakrájené na klínky
arašídy 2 PL
nasucho opražené, nadrcené
koriandr čerstvý hrst
nasekané listy
Na zálivku
česnek 1 stroužek
nasekaný
chilli paprička 1 ks
čerstvá, bez semínek, na jemno
krupicový cukr 1 ČL
rybí omáčka 1 PL
limetková šťáva ze dvou limet
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

1. Plátky jablek promíchejte v míse s limetkovou šťávou; díky tomu nezhnědnou. Na zálivku rozmixujte česnek, chilli papričku a cukr, aby vznikla hustší kašička. Přimíchejte do ní rybí omáčku i limetkovou šťávu a podle chuti osolte a opepřete.


2. V pánvi na oleji smažte asi pět minut cibuli, aby byla křupavá a zlatohnědá. Vyjměte ji děrovanou naběračkou a nechte na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk.


3. K jablkům přimíchejte rajčata a zálivku. Rozdělte na talíře a posypte oříšky, opraženou cibulkou i koriandrem.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit