Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát ze zelených jablek
Salát ze zelených jablek
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát ze zelených jablek

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 929 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 127 g
Tuky 34 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V Thajsku byste se v tomto receptu setkali se zeleným nezralým mangem. U nás poslouží jako hodnotný zástupce dostupnější jablka. Salát sklidí úspěch i jako zajímavá příloha.

Suroviny

jarní cibulka 2 ks
rostlinný olej 1 PL
limetová šťáva 1 PL
rajčata cherry 6 ks
opražené, nadrcené
koriandr čerstvý hrst
Na zálivku
česnek 1 stroužek
nasekaný
čerstvá
rybí omáčka 1 PL
limetová šťáva
ze dvou limet
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Plátky jablek promíchejte v míse s limetkovou šťávou; díky tomu nezhnědnou. Na zálivku rozmixujte česnek, chilli papričku a cukr, aby vznikla hustší kašička. Přimíchejte do ní rybí omáčku i limetkovou šťávu a podle chuti osolte a opepřete.

2

V pánvi na oleji smažte asi pět minut cibuli, aby byla křupavá a zlatohnědá. Vyjměte ji děrovanou naběračkou a nechte na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk.

3

K jablkům přimíchejte pokrájená rajčátka a zálivku. Rozdělte na talíře a posypte oříšky, cibulkou i koriandrem.

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...