Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fazolkový salát s kuřetem obalovaným v kuskusu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2007 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 149 g
Tuky 81 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuskus místo strouhanky je doslova geniální. Křupe a maso zůstane šťavnaté!

Související recepty

Suroviny

kuskus 160 g
spařený
římský kmín 2 PL
koriandr čerstvý 1 PL
nahrubo nasekané lístky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
na malé medailonky
vejce 2 ks
lehce rozšlehané
slunečnicový olej
na smažení
fazolky zelené 250 g
mladé
mangold 150 g
mladé lístky, lze nahradit špenátem
Na zálivku
olivový olej extra panenský 3 PL
česnek 1 stroužek
drcený
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Prošlehejte všechny přísady na zálivku a dejte stranou.

2

Zelené fazolky vhoďte do vroucí osolené vody, po 1–2 minutách sceďte, zchlaďte pod tekoucí studenou vodou a nechte okapat. V míse promíchejte kuskus, papriku, římský kmín, citronovou kůru, koriandr, sůl a pepř.

3

Do jednoho talíře nasypte mouku a do jiného dejte vejce. Kuřecí medailonky obalte nejdřív v mouce, potom ve vajíčku a pak v kuskusové směsi.

4

V nepřilnavé pánvi rozehřejte 2 cm oleje a na středním plameni smažte řízečky 2–3 minuty z každé strany dozlatova. Vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce.

5

Řízečky rozdělte spolu s fazolkami a lístky mladého mangoldu na talíře a pokapejte připravenou zálivkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...