Fazolkový salát s kuřetem obalovaným v kuskusu

Fazolkový salát s kuřetem obalovaným v kuskusu

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2007 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 149 g
Tuky 81 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuskus místo strouhanky je doslova geniální. Křupe a maso zůstane šťavnaté!

Suroviny

kuskus 160 g
spařený
paprika sladká 1 PL
mletá
římský kmín 2 PL
citronová kůra 1 PL
z biocitronu
koriandr 1 PL
nahrubo nasekané lístky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká
na obalování
kuřecí prsa 400 g
na malé medailonky
vejce 2 ks
lehce rozšlehané
slunečnicový olej
na smažení
fazolky zelené 250 g
mladé
mangold 150 g
mladé lístky, lze nahradit špenátem
Na zálivku
olivový olej extra panenský 3 PL
citronová štáva 2 PL
česnek 1 stroužek
drcený
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Prošlehejte všechny přísady na zálivku a dejte stranou.

2 Zelené fazolky vhoďte do vroucí osolené vody, po 1–2 minutách sceďte, zchlaďte pod tekoucí studenou vodou a nechte okapat. V míse promíchejte kuskus, papriku, římský kmín, citronovou kůru, koriandr, sůl a pepř.

3 Do jednoho talíře nasypte mouku a do jiného dejte vejce. Kuřecí medailonky obalte nejdřív v mouce, potom ve vajíčku a pak v kuskusové směsi.

4 V nepřilnavé pánvi rozehřejte 2 cm oleje a na středním plameni smažte řízečky 2–3 minuty z každé strany dozlatova. Vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce.

5 Řízečky rozdělte spolu s fazolkami a lístky mladého mangoldu na talíře a pokapejte připravenou zálivkou.

 

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit