Kuskus místo strouhanky je doslova geniální. Křupe a maso zůstane šťavnaté!
Suroviny
kuskus
160
g
spařený
paprika mletá sladká
1
PL
mletá
římský kmín
2
PL
citronová kůra
1
PL
koriandr čerstvý
1
PL
nahrubo nasekané lístky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
na obalování
kuřecí prsa
400
g
na malé medailonky
vejce
2
ks
lehce rozšlehané
slunečnicový olej
na smažení
fazolky zelené
250
g
mladé
mangold
150
g
mladé lístky, lze nahradit špenátem
Na zálivku
olivový olej extra panenský
3
PL
citronová šťáva
2
PL
česnek
1
stroužek
drcený
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Prošlehejte všechny přísady na zálivku a dejte stranou.
2
Zelené fazolky vhoďte do vroucí osolené vody, po 1–2 minutách sceďte, zchlaďte pod tekoucí studenou vodou a nechte okapat. V míse promíchejte kuskus, papriku, římský kmín, citronovou kůru, koriandr, sůl a pepř.
3
Do jednoho talíře nasypte mouku a do jiného dejte vejce. Kuřecí medailonky obalte nejdřív v mouce, potom ve vajíčku a pak v kuskusové směsi.
4
V nepřilnavé pánvi rozehřejte 2 cm oleje a na středním plameni smažte řízečky 2–3 minuty z každé strany dozlatova. Vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce.
5
Řízečky rozdělte spolu s fazolkami a lístky mladého mangoldu na talíře a pokapejte připravenou zálivkou.