0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cheesecake s kávovým ganache

Cheesecake s kávovým ganache

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7251 kcal
Bílkoviny 402 g
Sacharidy 301 g
Tuky 489 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
čokoládové sušenky 250 g
máslo 100 g
rozpuštěné
likér 2 PL
Amaretto
Cheesecake
sýr 625 g
mascarpone 250 g
moučkový cukr
dle chuti
vanilkový lusk
škrob 20 g
vejce 3 ks
limetová šťáva
smetana 250 ml
ke šlehání
bílá čokoláda 125 g
sůl špetka
želatina 3 ks
na plátky, namočené ve studené vodě
káva 1 hrnek
hotové espresso

Sušenky rozmixujeme v robotu, ovoníme likérem Amaretto a smícháme s rozpuštěným máslem. Hmotou udusáme dno kulaté formy /průměr 24cm/ a dáme na chvíli do lednice zatuhnout.

Na cheesecake spojíme všechny suroviny do hladkého krému a nalijeme jej na sušenkový základ.

Pečeme při 130st. cca 1 hodinu /střed musí být lehce třaslavý/, ideálně s vloženým plechem horké vody v dolní části trouby, aby dort zůstal krémový. Po upečení necháme dort dojít ve vypnuté troubě a až je vystydlý, přendáme jej do lednice vychladit, ideálně přes noc.

Kávový ganache připravíme den předem, svařením smetany ke šlehání, kterou nalijeme na čokoládové kousky s nabobtnalou, vyždímanou želatinou, přidáme kávu a rozmixujeme ponorným mixérem do hladké emulze. Necháme zakryté potr. folií do druhého dne v lednici odležet a pak vyšleháme do nadýchaného krému a nazdobíme na vychlazený cheesecake.

Autor: lenlea

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit