Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Cheesecake s kávovým ganache

Popis receptu: 

Lahodný, krémový cheesecake s kávovým krémem.

Autor: LENKA ŠTOHANZLOVÁ
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 16
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    korpus: 250 g čokoládových sušenek, 100g rozpuštěného másla, 2 lžíce likéru amaretto

    cheesecake: 5x krémový sýr Philadelphia (625g),  250g mascarpone, moučkový cukr dle chuti, vanilkový lusk, 20g škrobu, 3 vejce, limetková šťáva

    kávový ganache: 250ml smetany ke šlehání, 125g bílé čokolády, špetka soli, 3 plátky želatiny namočené ve studené vodě, 1 porce hotové kávy typu espresso 

     

     

Příprava jídla

Sušenky rozmixujeme v robotu, ovoníme likérem Amaretto a smícháme s rozpuštěným máslem. Hmotou udusáme dno kulaté formy /průměr 24cm/ a dáme na chvíli do lednice zatuhnout.

Na cheesecake spojíme všechny suroviny do hladkého krému a nalijeme jej na sušenkový základ.

Pečeme při 130st. cca 1 hodinu /střed musí být lehce třaslavý/, ideálně s vloženým plechem horké vody v dolní části trouby, aby dort zůstal krémový. Po upečení necháme dort dojít ve vypnuté troubě a až je vystydlý, přendáme jej do lednice vychladit, ideálně přes noc.

Kávový ganache připravíme den předem, svařením smetany ke šlehání, kterou nalijeme na čokoládové kousky s nabobtnalou, vyždímanou želatinou, přidáme kávu a rozmixujeme ponorným mixérem do hladké emulze. Necháme zakryté potr. folií do druhého dne v lednici odležet a pak vyšleháme do nadýchaného krému a nazdobíme na vychlazený cheesecake.

REKLAMA

Přidat komentář