Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
5,0 (4x)
5. 3. 2018
Cheesecake s kávovým ganache
Cheesecake s kávovým ganache


Snadné
> 60 min
5,0 (4x)

Sušenky rozmixujeme v robotu, ovoníme likérem Amaretto a smícháme s rozpuštěným máslem. Hmotou udusáme dno kulaté formy /průměr 24cm/ a dáme na chvíli do lednice zatuhnout.

Na cheesecake spojíme všechny suroviny do hladkého krému a nalijeme jej na sušenkový základ.

Pečeme při 130st. cca 1 hodinu /střed musí být lehce třaslavý/, ideálně s vloženým plechem horké vody v dolní části trouby, aby dort zůstal krémový. Po upečení necháme dort dojít ve vypnuté troubě a až je vystydlý, přendáme jej do lednice vychladit, ideálně přes noc.

Kávový ganache připravíme den předem, svařením smetany ke šlehání, kterou nalijeme na čokoládové kousky s nabobtnalou, vyždímanou želatinou, přidáme kávu a rozmixujeme ponorným mixérem do hladké emulze. Necháme zakryté potr. folií do druhého dne v lednici odležet a pak vyšleháme do nadýchaného krému a nazdobíme na vychlazený cheesecake.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

16

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

16

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 453.19 kcal
  • Bílkoviny 25.13 g
  • Sacharidy 18.81 g
  • Tuky 30.56 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt