Sušenky rozmixujeme v robotu, ovoníme likérem Amaretto a smícháme s rozpuštěným máslem. Hmotou udusáme dno kulaté formy /průměr 24cm/ a dáme na chvíli do lednice zatuhnout.
Na cheesecake spojíme všechny suroviny do hladkého krému a nalijeme jej na sušenkový základ.
Pečeme při 130st. cca 1 hodinu /střed musí být lehce třaslavý/, ideálně s vloženým plechem horké vody v dolní části trouby, aby dort zůstal krémový. Po upečení necháme dort dojít ve vypnuté troubě a až je vystydlý, přendáme jej do lednice vychladit, ideálně přes noc.
Kávový ganache připravíme den předem, svařením smetany ke šlehání, kterou nalijeme na čokoládové kousky s nabobtnalou, vyždímanou želatinou, přidáme kávu a rozmixujeme ponorným mixérem do hladké emulze. Necháme zakryté potr. folií do druhého dne v lednici odležet a pak vyšleháme do nadýchaného krému a nazdobíme na vychlazený cheesecake.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 453.19 kcal
- Bílkoviny 25.13 g
- Sacharidy 18.81 g
- Tuky 30.56 g