Suroviny
Sušenky rozmixujeme v robotu, ovoníme likérem Amaretto a smícháme s rozpuštěným máslem. Hmotou udusáme dno kulaté formy /průměr 24cm/ a dáme na chvíli do lednice zatuhnout.
Na cheesecake spojíme všechny suroviny do hladkého krému a nalijeme jej na sušenkový základ.
Pečeme při 130st. cca 1 hodinu /střed musí být lehce třaslavý/, ideálně s vloženým plechem horké vody v dolní části trouby, aby dort zůstal krémový. Po upečení necháme dort dojít ve vypnuté troubě a až je vystydlý, přendáme jej do lednice vychladit, ideálně přes noc.
Kávový ganache připravíme den předem, svařením smetany ke šlehání, kterou nalijeme na čokoládové kousky s nabobtnalou, vyždímanou želatinou, přidáme kávu a rozmixujeme ponorným mixérem do hladké emulze. Necháme zakryté potr. folií do druhého dne v lednici odležet a pak vyšleháme do nadýchaného krému a nazdobíme na vychlazený cheesecake.