Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Cheesecake s pekanovými ořechy

Cheesecake s pekanovými ořechy

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 (4)
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Na korpus:

troška změklého másla na vymazání dna formy

200g rozkrájených pekanových ořechů

 

Náplň:

4x 125g sýra Philadelphia

600g smetanového sýra nebo  tučného měkkého tvarohu

5x velké vejce

250ml javorového sirupu nebo medu

 

Poleva:

150g třtinového cukru

5 lžic medu

1 lžička skořice

60g másla

jedno vejce + 2 žloutky

 

 

Troubu si předehřejeme na 150 stupňů.

Vezmu si formu o průměru 24 cm, její dno vymažu troškou změklého másla, na dno vysupu 200g nasekanýc pekanových ořechů, rukou přitlačím do másla.

Ve velké míse prošlehám 500g Philadephie s 600g sýra (nebo tvarohu), přidám vejce a javorový sirup a prošlehám do hladka.

 

Směs naliji do formy na ořechy, dám péct na 1h do trouby do zlatova.

 

Nechám vychladnout v uzavřené troubě.

Nožem oříznu korpus od formy, aby se koláč uvolnil a nechám formu zavřenou.

 

Připravím si polevu.

Do kastrůlku si dám cukr, med, skořici, máslo, pomalu provařím dokud se cukr nerozpustí.

 

Nechám 15 minut odstát a vmíchám vejce a žloutky.

Polevu naliji na cheesecake. 

Necháme do druhého dne v chladničce ztuhnout.

Druhý den, naskládám pekanové ořechy v kruhu na  cheesecaku a zvenku jej posypu rozkrájenými kousky oříšků. 

Můžeme podávat, přeji dobrou chuť.

Mě tahle kombinace nadchla, vůně pekanových ořechů, vrstva sýra a skořice je úžasná ♥

 

 

Autor: vikulda

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit