0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chléb se šunkou a sýrem
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:
3 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6492 kcal
Bílkoviny 430 g
Sacharidy 406 g
Tuky 312 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Opečené chleby s voňavou bylinkovou pomazánkou jsou skvělou a rychlou večeří.

Suroviny

sýr gruyère 200 g
nastrouhaný nahrubo
krémový sýr 200 g
tymián 2 ČL
čerstvé lístky
sůl mořská
pepř
čerstvě namletý
chleba 6 plátků
šunka 12 plátků
ředkvičky 3 ks
najemno nakrájené

1 V mixéru asi třicet minut mixujte polovinu gruyéru a žervé. Vmíchejte tymián.

2 Chleby opečte v troubě dozlatova a pak je potřete sýrovou směsí.

3 Posypte zbývajícím gruyérem, poklaďte šunkou a ředkvičkami. Podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit