0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chlebíčky s míchanými vejci a šunkou

Chlebíčky s míchanými vejci a šunkou

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1585 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 4 g
Tuky 135 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Míchaná vajíčka získají díky mascarpone na krémovosti. S čerstvým pečivem a bylinkami mohou být skvělou rychlou večeří.

Suroviny

vejce 4 ks
mascarpone 125 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo 20 g
+ na chléb
chleba bílý 8 plátků
např. ciabatta
šunka 200 g
v celku
výhonky lze nahradit mikrobylinkami / pažitkou, na ozdobu

1 Vejce prošlehejte s mascarpone, osolte a opepřete. Máslo rozehřejte v pánvi a vlijte směs vajec a mascarpone. Vejce dělejte na středním plameni, nemíchejte, jen zvolna shrnujte vařečkou nebo stěrkou vždy z jednoho kraje pánve k druhému.

2 Plátky chleba opečte nasucho na pánvi či v toustovači, šunku prohřejte v páře nebo na másle a natrhejte ji. Plátky chleba potřete máslem, lehce posolte a rozdělte na ně vejce a šunku. Ozdobte mikrobylinkami či výhonky.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte raději rybu, vyměňte šunku za uzeného lososa a opečené plátky chleba potřete trochou křenové pasty. Na ozdobení použijte kopr.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit