Chlebíčky s míchanými vejci a šunkou

Chlebíčky s míchanými vejci a šunkou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1585 kcal
Bílkoviny 84 g
Cukr 4 g
Tuky 135 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Míchaná vajíčka získají díky mascarpone na krémovosti. S čerstvým pečivem a bylinkami mohou být skvělou rychlou večeří.

Suroviny

vejce 4 ks
mascarpone 125 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo 20 g
+ na chléb
chleba bílý 8 plátků
např. ciabatta
šunka 200 g
v celku
výhonky lze nahradit mikrobylinkami / pažitkou, na ozdobu

1 Vejce prošlehejte s mascarpone, osolte a opepřete. Máslo rozehřejte v pánvi a vlijte směs vajec a mascarpone. Vejce dělejte na středním plameni, nemíchejte, jen zvolna shrnujte vařečkou nebo stěrkou vždy z jednoho kraje pánve k druhému.

2 Plátky chleba opečte nasucho na pánvi či v toustovači, šunku prohřejte v páře nebo na másle a natrhejte ji. Plátky chleba potřete máslem, lehce posolte a rozdělte na ně vejce a šunku. Ozdobte mikrobylinkami či výhonky.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte raději rybu, vyměňte šunku za uzeného lososa a opečené plátky chleba potřete trochou křenové pasty. Na ozdobení použijte kopr.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit