Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ciabatta po italsku
ZDROJ: Image Professionals
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do 10 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1813 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 66 g
Tuky 112 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Obložená ciabatta s pestem, prosciuttem, mozzarellou a rajčaty je italská klasika, která nikdy nezklame. Čerstvá rajčata jsme vyměnili za pečená: s nimi můžete sendvič dělat celou zimu.

Suroviny

nebo jiná světlá bulka
bazalkové pesto 1 PL
hrubší, nejlépe domácí
prosciutto 2 plátky
mozzarella 2 plátky
rukola 1 hrst
pečené (viz Něco navíc)

Postup

1

Ciabattu nebo bulku rozkrojte. Spodní část namažte pestem, na něj položte prosciutto, plátky mozzarelly, přidejte lístky rukoly. Navrch položte rajčata. Horní díl pečiva potřete pestem a přiklopte.

NĚCO NAVÍC
Na 1 sklenici pečených rajčat vyložte plech pečicím papírem. Zapněte horkovzdušnou troubu na 180 °C, 1 kg rajčat překrojte na půl a na plech vyskládejte řeznou stranou nahoru. Poprašte krupicovým cukrem. Vložte do trouby a pečte cca 1 hodinu, až se rajčata trochu scvrknou. Smíchejte pár lžic olivového oleje, sůl, lžičku odrhnutých lístků tymiánu či oregana a dva prolisované stroužky česneku. Potřete směsí každé rajče. Rajčata buď hned použijte, nebo naskládejte do sklenice a zalijte povrch olivovým olejem. Skladujte v chladu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/9

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč