Obložená ciabatta s pestem, prosciuttem, mozzarellou a rajčaty je italská klasika, která nikdy nezklame. Čerstvá rajčata jsme vyměnili za pečená: s nimi můžete sendvič dělat celou zimu.
Suroviny
Postup
Ciabattu nebo bulku rozkrojte. Spodní část namažte pestem, na něj položte prosciutto, plátky mozzarelly, přidejte lístky rukoly. Navrch položte rajčata. Horní díl pečiva potřete pestem a přiklopte.
NĚCO NAVÍC
Na 1 sklenici pečených rajčat vyložte plech pečicím papírem. Zapněte horkovzdušnou troubu na 180 °C, 1 kg rajčat překrojte na půl a na plech vyskládejte řeznou stranou nahoru. Poprašte krupicovým cukrem. Vložte do trouby a pečte cca 1 hodinu, až se rajčata trochu scvrknou. Smíchejte pár lžic olivového oleje, sůl, lžičku odrhnutých lístků tymiánu či oregana a dva prolisované stroužky česneku. Potřete směsí každé rajče. Rajčata buď hned použijte, nebo naskládejte do sklenice a zalijte povrch olivovým olejem. Skladujte v chladu.