Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ciabatta po italsku
ZDROJ: Image Professionals
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1813 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 66 g
Tuky 112 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Obložená ciabatta s pestem, prosciuttem, mozzarellou a rajčaty je italská klasika, která nikdy nezklame. Čerstvá rajčata jsme vyměnili za pečená: s nimi můžete sendvič dělat celou zimu.

Suroviny

nebo jiná světlá bulka
bazalkové pesto 1 PL
hrubší, nejlépe domácí
prosciutto 2 plátky
mozzarella 2 plátky
rukola 1 hrst
pečené (viz Něco navíc)

Postup

1

Ciabattu nebo bulku rozkrojte. Spodní část namažte pestem, na něj položte prosciutto, plátky mozzarelly, přidejte lístky rukoly. Navrch položte rajčata. Horní díl pečiva potřete pestem a přiklopte.

NĚCO NAVÍC
Na 1 sklenici pečených rajčat vyložte plech pečicím papírem. Zapněte horkovzdušnou troubu na 180 °C, 1 kg rajčat překrojte na půl a na plech vyskládejte řeznou stranou nahoru. Poprašte krupicovým cukrem. Vložte do trouby a pečte cca 1 hodinu, až se rajčata trochu scvrknou. Smíchejte pár lžic olivového oleje, sůl, lžičku odrhnutých lístků tymiánu či oregana a dva prolisované stroužky česneku. Potřete směsí každé rajče. Rajčata buď hned použijte, nebo naskládejte do sklenice a zalijte povrch olivovým olejem. Skladujte v chladu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/9

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...