Cikánská hovězí pečeně překvapí svou výraznou chutí i zářivým vzhledem. Místo syrových rajčat a paprik můžete použít i základ na lečo. Výsledek bude stejně báječný. Cikánskou pečeni podávejte s rýží, těstovinami, vařenými bramborami nebo hranolkami.
Suroviny
Postup
Hovězí maso naklepejte, protkněte slaninou, osolte a opepřete.
Drobně pokrájenou cibuli zpěňte na sádle, přidejte maso, mletou papriku a opečte ze všech stran.
Pak podlijte trochou vody, přidejte rajčatový protlak a duste pod pokličkou do změknutí. Při pečení maso občas obraťte, přelijte mastnou šťávou a podle potřeby podlijte vodou.
Ke konci pečení přidejte očištěné papriky, rajčata a okurku pokrájené na nudličky a stále duse, dokud maso nezměkne.
Podávejte s dušenou rýží nebo s vařenými těstovinami.
Foto ilustrační: Pixabay.com