Suroviny
hovězí maso
500
g
slanina
20
g
sádlo
50
g
máslo
20
g
rajče
2
ks
paprika
3
ks
rajčatový protlak
2
PL
okurky nakládané
1
ks
cibule
1
ks
větší
paprika mletá sladká
mletá
pepř
mletý
sůl
Postup
1
Hovězí maso naklepeme, protkneme slaninou, osolíme a opepříme.
2
Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso a opečeme po všech stranách.
3
Pak podlijeme trochou vody, přidáme rajčatový protlak a pečeme pod pokličkou do změknutí. Při pečení maso občas obrátíme, přelijeme mastnou šťávou a podle potřeby podlijeme vodou.
4
Ke konci pečení přidáme očištěné papriky, rajčata a okurku pokrájené na nudličky a pečeme, až maso změkne.
5
Podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými těstovinami.
Foto: PXhere.com