Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.6/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Snadné 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1657 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 46 g
Tuky 109 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cikánská hovězí pečeně překvapí svou výraznou chutí i zářivým vzhledem. Místo syrových rajčat a paprik můžete použít i základ na lečo. Výsledek bude stejně báječný. Cikánskou pečeni podávejte s rýží, těstovinami nebo vařenými bramborami.

Postup

1

Hovězí maso naklepejte, protkněte slaninou, osolte a opepřete.

2

Drobně pokrájenou cibuli zpěňte na sádle, přidejte maso, mletou papriku a opečte ze všech stran.

3

Pak podlijte trochou vody, přidejte rajčatový protlak a duste pod pokličkou do změknutí. Při pečení maso občas obraťte, přelijte mastnou šťávou a podle potřeby podlijte vodou.

4

Ke konci pečení přidejte očištěné papriky, rajčata a okurku pokrájené na nudličky a stále duse, dokud maso nezměkne.

5

Podávejte s dušenou rýží nebo s vařenými těstovinami.

Foto: PXhere.com

Autor: svetlanaob

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...