Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Citrónový cheesecake s lotuskami a tvarohem

Hodnocení receptu
4/5 Počet hodnocení: 26
Více než hodinu Snadné 12 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5385 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 329 g
Tuky 402 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží chuť citrónu ve spojení se sušenkami Lotus zajistí dokonalý požitek pro chuťové pohárky. Nepečený citrónový cheesecake je souhra obojího.

Suroviny

NA KORPUS
sušenky 250 g
Lotus
máslo 100 g
rozpuštěné
CITRONOVÝ KRÉM
vejce 2 ks
NÁPLŇ
Philadelphia, Lučina
tvaroh 250 g
tučný
sůl špetka

Postup

1

Na korpus smíchejte rozemleté sušenky s rozpuštěným máslem. Vsypte do dortové formy a pomocí lžíce směs urovnejte. Sušenkový korpus dejte ztuhnout do lednice.

2

Na citronový krém si v hrnci rozšlehejte vejce s cukrem a citrónovou šťávu. Na mírném ohni přiveďte za stálého míchání směs k varu. Vařte tak dlouho, dokud nebude mít konzistenci jako pudink. Stáhněte z plotny, přidejte máslo, zakryjte potravinářskou fólií. Dejte vychladit do lednice.

3

Do misky dejte citrónovou š'távu, přidejte želatinu a nechte nabobtnat. Počkejte asi 5 minut, pak směs rozpusťte v mikrovlnce (30–60 sekund), zamíchejte a dejte stranou.

4

Ve velké míse ušlehejte krémový sýr s mascarpone, tvarohem, cukrem a špetku soli. Přidejte smetanu a opět vyšlehejte. Přidejte směs se želatinou, asi 3/4 citrónového krému z lednice a znovu prošlehejte. Nalijete na korpus a ozdobte zbylým citrónovým krémem. Nechte vychladit alespoň 6–8 hodin, ideálně přes noc.

Autor: Grygarkova

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...