Svěží chuť citrónu ve spojení se sušenkami Lotus zajistí dokonalý požitek pro chuťové pohárky. Nepečený citrónový cheesecake je souhra obojího.
Suroviny
Postup
Na korpus smíchejte rozemleté sušenky s rozpuštěným máslem. Vsypte do dortové formy a pomocí lžíce směs urovnejte. Sušenkový korpus dejte ztuhnout do lednice.
Na citronový krém si v hrnci rozšlehejte vejce s cukrem a citrónovou šťávu. Na mírném ohni přiveďte za stálého míchání směs k varu. Vařte tak dlouho, dokud nebude mít konzistenci jako pudink. Stáhněte z plotny, přidejte máslo, zakryjte potravinářskou fólií. Dejte vychladit do lednice.
Do misky dejte citrónovou š'távu, přidejte želatinu a nechte nabobtnat. Počkejte asi 5 minut, pak směs rozpusťte v mikrovlnce (30–60 sekund), zamíchejte a dejte stranou.
Ve velké míse ušlehejte krémový sýr s mascarpone, tvarohem, cukrem a špetku soli. Přidejte smetanu a opět vyšlehejte. Přidejte směs se želatinou, asi 3/4 citrónového krému z lednice a znovu prošlehejte. Nalijete na korpus a ozdobte zbylým citrónovým krémem. Nechte vychladit alespoň 6–8 hodin, ideálně přes noc.