Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená letní zelenina s cizrnou
Pečená letní zelenina s cizrnou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená letní zelenina s cizrnou

3.5/5 Počet hodnocení: 34
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1300 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 124 g
Tuky 59 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální večeře pro horké dny, kdy se nechcete najíst a pak z toho omdlít. Nejlíp chutná se skleničkou svěžího bílého vína. 

Suroviny

menší, na tenká kolečka
lilek 1 ks
na menší špalíky
česnek 3 stroužky
drcený
zbavené semínek, na kousky
oloupané, na kostičky
nahrubo
koriandrová semínka 1 ČL
olivový olej 4 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu rozehřejte na 220°C. Všechnu nakrájenou zeleninu a brambory dejte na plech vyložený pečicím papírem anebo do zapékací mísy a posypte koriandrovými semínky a pokapejte většinou oleje. Osolte a opepřete. Rozprostřete na plech v jedné vrstvě a dejte péct do rozpálené trouby na 45 minut. Promíchejte během pečení jednou nebo dvakrát a pečte, dokud zelenina nebude měkká s pěkně opečenými okraji.

2

Upečenou zeleninu přesuňte do hlubšího hrnce a postavte na sporák. Přidejte rajčata z konzervy a cizrnu a na slabším plameni přiveďte k varu. Zlehka promíchejte. Podle chuti ještě osolte a opepřete, pokapejte zbytkem olivového oleje, posypte naseka- ným koriandrem. Dejte na stůl, aby si každý nabral na talíř sám. Podávejte s čerstvým pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín