Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená letní zelenina s cizrnou
Pečená letní zelenina s cizrnou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená letní zelenina s cizrnou

3.5/5 Počet hodnocení: 33
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1300 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 124 g
Tuky 59 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální večeře pro horké dny, kdy se nechcete najíst a pak z toho omdlít. Nejlíp chutná se skleničkou svěžího bílého vína. 

Suroviny

menší, na tenká kolečka
lilek 1 ks
na menší špalíky
česnek 3 stroužky
drcený
zbavené semínek, na kousky
oloupané, na kostičky
nahrubo
koriandrová semínka 1 ČL
olivový olej 4 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu rozehřejte na 220°C. Všechnu nakrájenou zeleninu a brambory dejte na plech vyložený pečicím papírem anebo do zapékací mísy a posypte koriandrovými semínky a pokapejte většinou oleje. Osolte a opepřete. Rozprostřete na plech v jedné vrstvě a dejte péct do rozpálené trouby na 45 minut. Promíchejte během pečení jednou nebo dvakrát a pečte, dokud zelenina nebude měkká s pěkně opečenými okraji.

2

Upečenou zeleninu přesuňte do hlubšího hrnce a postavte na sporák. Přidejte rajčata z konzervy a cizrnu a na slabším plameni přiveďte k varu. Zlehka promíchejte. Podle chuti ještě osolte a opepřete, pokapejte zbytkem olivového oleje, posypte naseka- ným koriandrem. Dejte na stůl, aby si každý nabral na talíř sám. Podávejte s čerstvým pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč