
Pečená letní zelenina s cizrnou
Ideální večeře pro horké dny, kdy se nechcete najíst a pak z toho omdlít. Nejlíp chutná se skleničkou svěžího bílého vína.
Ingredience
- 3 menší cukety, nakrájené na tenká kolečka
- 1 lilek, nakrájený na menší špalíky
- 3 stroužky česneku, drcené
- 2 červené papriky, zbavené semínek a nakrájené na kousky
- 2 větší brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
- 1 cibule, nakrájená nahrubo
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 plechovka cizrny
- 1 lžička semínek koriandru
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl a čerstvě mletý pepř
Příprava jídla
1 Troubu rozehřejte na 220°C. Všechnu nakrájenou zeleninu a brambory dejte na plech vyložený pečicím papírem anebo do zapékací mísy a posypte koriandrovými semínky a pokapejte většinou oleje. Osolte a opepřete. Rozprostřete na plech v jedné vrstvě a dejte péct do rozpálené trouby na 45 minut. Promíchejte během pečení jednou nebo dvakrát a pečte, dokud zelenina nebude měkká s pěkně opečenými okraji.
2 Upečenou zeleninu přesuňte do hlubšího hrnce a postavte na sporák. Přidejte rajčata z konzervy a cizrnu a na slabším plameni přiveďte k varu. Zlehka promíchejte. Podle chuti ještě osolte a opepřete, pokapejte zbytkem olivového oleje, posypte naseka- ným koriandrem. Dejte na stůl, aby si každý nabral na talíř sám. Podávejte s čerstvým pečivem.
Přidat komentář