Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čočková polévka s řasou

Čočková polévka s řasou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1535 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 208 g
Tuky 47 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud k luštěninám přidáte při vaření kousek správné řasy, výrazně zvýšíte své pohodlí po jejich konzumaci.

Suroviny

olivový olej 3 PL
panenský, bio, lze nahradit máslem
velká, najemno
čočka 200 g
hnědá
řasa wakame 1 ks
asi 12-15 cm
majoránka (drhnutá) 1 ČL
sůl mořská
popřípadě biobujon
podle chuti
umeocet
podle chuti
zelená nať na ozdobu

Postup

1

I když se často uvádí, že to není třeba, je dobré čočku na tři až osm hodin namočit. Když poté slijete vodu a na vaření použijete novou, bude čočka snáze stravitelná a zkrátíte dobu varu.

2

Na oleji poduste cibuli, přihoďte čočku a společně opékejte. Přilijte litr horké vody, přidejte opláchnutou řasu a pod pokličkou zvolna vařte, aby čočka změkla. Trvá to asi dvacet minut.Pak polévku osolte.

3

Okapanou řasu a asi polovinu čočky s troškou polévky umixujte na hladký krém. Vraťte do hrnce – a máte polévku zahuštěnou. (Řasa zlepší stravitelnost čočky, na chuti se to však nijak neprojeví.) Podle potřeby dochuťte majoránkou, česnekem a umeoctem. Můžete ozdobit zelenou natí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...