Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čočková polévka s řasou

Čočková polévka s řasou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1535 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 208 g
Tuky 47 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud k luštěninám přidáte při vaření kousek správné řasy, výrazně zvýšíte své pohodlí po jejich konzumaci.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 3 PL
panenský, bio, lze nahradit máslem
velká, najemno
čočka 200 g
hnědá
řasa wakame 1 ks
asi 12-15 cm
majoránka (drhnutá) 1 ČL
sůl mořská
popřípadě biobujon
podle chuti
umeocet
podle chuti
zelená nať na ozdobu

Postup

1

I když se často uvádí, že to není třeba, je dobré čočku na tři až osm hodin namočit. Když poté slijete vodu a na vaření použijete novou, bude čočka snáze stravitelná a zkrátíte dobu varu.

2

Na oleji poduste cibuli, přihoďte čočku a společně opékejte. Přilijte litr horké vody, přidejte opláchnutou řasu a pod pokličkou zvolna vařte, aby čočka změkla. Trvá to asi dvacet minut.Pak polévku osolte.

3

Okapanou řasu a asi polovinu čočky s troškou polévky umixujte na hladký krém. Vraťte do hrnce – a máte polévku zahuštěnou. (Řasa zlepší stravitelnost čočky, na chuti se to však nijak neprojeví.) Podle potřeby dochuťte majoránkou, česnekem a umeoctem. Můžete ozdobit zelenou natí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi
  • Zajímavosti

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...