0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čočková polévka s řasou

Čočková polévka s řasou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1535 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 208 g
Tuky 47 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud k luštěninám přidáte při vaření kousek správné řasy, výrazně zvýšíte své pohodlí po jejich konzumaci.

Suroviny

olivový olej 3 PL
panenský, bio, lze nahradit máslem
cibule 1 ks
velká, najemno
čočka 200 g
hnědá
řasa wakame 1 ks
asi 12-15 cm
majoránka (drhnutá) 1 ČL
sůl mořská
popřípadě biobujon
česnek
podle chuti
umeocet
podle chuti
zelená nať na ozdobu

1 I když se často uvádí, že to není třeba, je dobré čočku na tři až osm hodin namočit. Když poté slijete vodu a na vaření použijete novou, bude čočka snáze stravitelná a zkrátíte dobu varu.

2 Na oleji poduste cibuli, přihoďte čočku a společně opékejte. Přilijte litr horké vody, přidejte opláchnutou řasu a pod pokličkou zvolna vařte, aby čočka změkla. Trvá to asi dvacet minut.Pak polévku osolte.

3 Okapanou řasu a asi polovinu čočky s troškou polévky umixujte na hladký krém. Vraťte do hrnce – a máte polévku zahuštěnou. (Řasa zlepší stravitelnost čočky, na chuti se to však nijak neprojeví.) Podle potřeby dochuťte majoránkou, česnekem a umeoctem. Můžete ozdobit zelenou natí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč