Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládové srdce s višněmi
Čokoládové srdce s višněmi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládové srdce s višněmi

4/5 Počet hodnocení: 42
Více než hodinu Velmi snadné 4-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7890 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 788 g
Tuky 449 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dort můžete upéct v srdcové nebo kulaté formě. Pro vašeho Valentýna můžete udělat několik menších dortíků ve tvaru srdce.

Suroviny

tmavá čokoláda 150 g
(54 % kakaové hmoty)
máslo 150 g
změklého + na formu
vejce 6 ks
žloutky a bílky zvlášť
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
škrob 3 ČL
likér 50 ml
likér kirsch nebo třešňovice + extra na pokapání
Na višňovou náplň
višně 500 g
mražené nebo čerstvé
tmavá čokoláda 150 g
(54 % kakaové hmoty), nasekané nahrubo
Na polevu

Postup

1

Nejdřív připravte višňovou náplň: svařte cukr a 150–200 ml vody (u mražených višní stačí méně) na středním plameni, až se cukr rozpustí. Přiveďte k varu a vložte odpeckované višně. Ztlumte a nechte asi 5 minut bublat. Dejte stranou.

2

Předehřejte troubu na 175 °C. Rozpusťte čokoládu a nechte ji trochu vychladnout. Šlehejte máslo se 150 g krupicového cukru pomocí ručního šlehače do pěny (4–8 minut), pak jeden po druhém přidejte žloutky. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a po částech mouku prosátou s kypřicím práškem.

3

Ušlehejte z bílků pevný sníh a zlehka ho vmíchejte do čokoládové hmoty. Formu ve tvaru srdce nebo dortovou formu o průměru 23 cm vyložte pomaštěným pečicím papírem. Naplňte těstem a pečte 30–40 minut. Vyklopte a korpus nechte vychladnout na mřížce.

4

Mezitím sceďte višně a uchovejte si 180 ml šťávy. Promíchejte škrob s 20 ml šťávy. Višně a zbylých 160 ml šťávy přiveďte k varu, přimíchejte rozpuštěný škrob a za stálého míchání zahřívejte 2–3 minuty do zhoustnutí. Přidejte kirsch a nechte vychladnout.

5

Na polevu rozpusťte čokoládu ve smetaně nad horkou vodní lázní, trvá to 3–5 minut. Sejměte a míchejte dohladka.

6

Ušlehejte smetanu do špiček a uložte ji do doby podávání do chladničky.

7

Přepulte korpus a spodní díl pokapejte kirschem. Naplňte šlehačkou a ovocem a přiklopte. Shora opět pokapejte kirschem, polijte polevou a ozdobte hoblinami.

CHYTRÉ RADY NAVÍC:

  • Na hobliny rozpusťte čokoládu, tence ji rozetřete na mramorovou desku či jinou hladkou plochu. Po ztuhnutí ji nožem seškrabujte pod úhlem 45 stupňů směrem od sebe.
  • Hotovou višňovou náplň prodává Robertson (www.robertson.cz).

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...