0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládové srdce s višněmi

Čokoládové srdce s višněmi
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Čokoládové srdce s višněmi

4 / 5. Počet hodnocení: 27
Více než hodinu Velmi snadné 4-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7890 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 788 g
Tuky 449 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dort můžete upéct v srdcové nebo kulaté formě. Pro vašeho Valentýna můžete udělat několik menších dortíků ve tvaru srdce.

Suroviny

tmavá čokoláda 150 g
(54 % kakaové hmoty)
máslo 150 g
změklého + na formu
krupicový cukr 170 g
vejce 6 ks
žloutky a bílky zvlášť
mouka pšeničná hladká 150 g
prosátá
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
škrob 3 ČL
likér 50 ml
likér kirsch nebo třešňovice + extra na pokapání
smetana ke šlehání 250 ml
čokoládové hobliny
na ozdobu
Na višňovou náplň
višně 500 g
mražené nebo čerstvé
krupicový cukr 330 g
tmavá čokoláda 150 g
(54 % kakaové hmoty), nasekané nahrubo
Na polevu
smetana ke šlehání 140 ml

Postup

1

Nejdřív připravte višňovou náplň: svařte cukr a 150–200 ml vody (u mražených višní stačí méně) na středním plameni, až se cukr rozpustí. Přiveďte k varu a vložte odpeckované višně. Ztlumte a nechte asi 5 minut bublat. Dejte stranou.

2

Předehřejte troubu na 175 °C. Rozpusťte čokoládu a nechte ji trochu vychladnout. Šlehejte máslo se 150 g krupicového cukru pomocí ručního šlehače do pěny (4–8 minut), pak jeden po druhém přidejte žloutky. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a po částech mouku prosátou s kypřicím práškem.

3

Ušlehejte z bílků pevný sníh a zlehka ho vmíchejte do čokoládové hmoty. Formu ve tvaru srdce nebo dortovou formu o průměru 23 cm vyložte pomaštěným pečicím papírem. Naplňte těstem a pečte 30–40 minut. Vyklopte a korpus nechte vychladnout na mřížce.

4

Mezitím sceďte višně a uchovejte si 180 ml šťávy. Promíchejte škrob s 20 ml šťávy. Višně a zbylých 160 ml šťávy přiveďte k varu, přimíchejte rozpuštěný škrob a za stálého míchání zahřívejte 2–3 minuty do zhoustnutí. Přidejte kirsch a nechte vychladnout.

5

Na polevu rozpusťte čokoládu ve smetaně nad horkou vodní lázní, trvá to 3–5 minut. Sejměte a míchejte dohladka.

6

Ušlehejte smetanu do špiček a uložte ji do doby podávání do chladničky.

7

Přepulte korpus a spodní díl pokapejte kirschem. Naplňte šlehačkou a ovocem a přiklopte. Shora opět pokapejte kirschem, polijte polevou a ozdobte hoblinami.

CHYTRÉ RADY NAVÍC:

  • Na hobliny rozpusťte čokoládu, tence ji rozetřete na mramorovou desku či jinou hladkou plochu. Po ztuhnutí ji nožem seškrabujte pod úhlem 45 stupňů směrem od sebe.
  • Hotovou višňovou náplň prodává Robertson (www.robertson.cz).

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/2

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč