Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládové srdce s višněmi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 44
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7890 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 788 g
Tuky 449 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoládové dortové srdce s višněmi je dokonalým dezertem pro romantické chvíle i slavnostní příležitosti. Dort můžete upéct také v klasické kulaté dortové formě. Pokud chcete svého Valentýna potěšit ještě více, připravte několik menších dortíků ve tvaru srdce. Stačí jen upéct, ozdobit a vychutnat si sladký okamžik lásky!

Související recepty

Suroviny

tmavá čokoláda 150 g
(54 % kakaové hmoty)
máslo 150 g
změklé + na formu
vejce 6 ks
žloutky a bílky zvlášť
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
Na višňovou náplň
voda 200 ml
nebo méně, pokud používáte mražené višně (viz postup)
višně 500 g
mražené nebo čerstvé
škrob 3 ČL
likér 50 ml
likér kirsch nebo třešňovice + extra na pokapání
Na polevu
tmavá čokoláda 150 g
(54 % kakaové hmoty), nasekané nahrubo

Postup

1

Nejdřív připravte višňovou náplň: svařte cukr a 150–200 ml vody (u mražených višní stačí méně) na středním plameni, až se cukr rozpustí.

2

Přiveďte k varu a vložte odpeckované višně. Ztlumte a nechte asi 5 minut bublat. Dejte stranou.

3

Předehřejte troubu na 175 °C.

4

Rozpusťte čokoládu a nechte ji trochu vychladnout.

5

Šlehejte máslo se 150 g krupicového cukru pomocí ručního šlehače do pěny (4–8 minut), pak jeden po druhém přidejte žloutky.

6

Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a po částech mouku prosátou s kypřicím práškem.

7

Ušlehejte z bílků a zbytku cukru pevný sníh a zlehka ho vmíchejte do čokoládové hmoty.

8

Formu ve tvaru srdce nebo dortovou formu o průměru 23 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.

9

Naplňte těstem a pečte 30–40 minut.

10

Vyklopte a korpus nechte vychladnout na mřížce.

11

Mezitím sceďte višně a uchovejte si 180 ml šťávy.

12

Promíchejte škrob s 20 ml šťávy.

13

Višně a zbylých 160 ml šťávy přiveďte k varu, přimíchejte rozpuštěný škrob a za stálého míchání zahřívejte 2–3 minuty do zhoustnutí. Přidejte kirsch a nechte vychladnout.

14

Na polevu rozpusťte čokoládu ve smetaně nad horkou vodní lázní, trvá to 3–5 minut. Sejměte a míchejte dohladka.

15

Ušlehejte smetanu do špiček a uložte ji do doby podávání do chladničky.

16

Podélně rozkrojte korpus a spodní díl pokapejte kirschem.

17

Naplňte šlehačkou a ovocem a přiklopte. Shora opět pokapejte kirschem, polijte polevou a ozdobte hoblinami čokolády.

CHYTRÉ RADY NAVÍC:

  • Na hobliny rozpusťte čokoládu, tence ji rozetřete na mramorovou desku či jinou hladkou plochu. Po ztuhnutí ji nožem seškrabujte pod úhlem 45 stupňů směrem od sebe.
  • Hotovou višňovou náplň zakoupíte ve specializovaných prodejnách nebo na internetu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/2

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...