Suroviny
Korpus 1dávka 3x průměr 26cm
70 g cukru krystal
50 g třtinového cukru
75 g másla
30ml vody
150 g vysokoprocentní čokolády
2 vejce
120 g polohrubé mouky
1/4 lžičky jedlé sody
špetka soli
Čokoládový krém
600 ml smetany 33-40%
260 g hořké čokolády 55-60%
450g mascarpone
Malinový krém
2 žloutky
50 g cukru
120 g mražených malin
trošku citr. štávy
40 g másla
Malinový smetanový krém
200 g mražených malin
2+4 lžíce cukru
300 g mascarpone
200 ml smetany 40%
Čokoládová poleva
4g želatiny v prášku
25 g vody
88 g smetany ke šlehání
125 g cukru krystal
45 g vody
45 g kakaa
Zdobení
čokoláda na hoblinky
maliny
pusinky
kostičky ze zbylého korpusu
Korpus
V kastrolku za stálého míchání přivedeme k varu oba cukry, máslo, vodu.Stáhneme ze sporáku,
přidáme čokoládu a rozpustíme.Vejce vyšleháme do husté pěny,do této směsi vmícháme čokoládovou hmotu a postupně přidáme prosátou mouku s jedlou sodou a špetkou soli. Vyšleháme.Těsto vlijeme do připravené formy průměr 26cm a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupnů asi 30-40min. Tento korpus upečeme 3x, takže budeme mít 3 pláty pr.26cm
Čokoládový krém
Den před plněním si svaříme smetanu ve které rozpustíme čokoládu.Až trochu zchládne vyšleháme do hladka. Necháme chladit do druhého dne a potom vyšleháme s mascarpone.
Malinový krém
Všechny suroviny kromě másla mícháme nad parou do zhoustnutí, teplota by měla dosáhnout 70 stupnů .Vyndáme z vodní lázně, necháme trochu zchládnout a postupně přidáme máslo, vyšleháme.
Smetanový malinový krém
Maliny s 2lžicemi cukru povaříme, necháme zchladit. Vyšleháme mascarpone s malinami ,přidáme smetanu ,dosladíme a opatrně šleháme do tuhého krému.
Čokoládová poleva
Namočíme želatinu do vody.Smetanu ,cukr a vodu přivedeme k varu, potom zeslabíme vařič a přidáme kakao, ještě asi 2 minuty lehce povaříme. Trochu této hmoty přidáme do želatiny,rozpustíme a dáme vše dohromady.Pomocí tyčového mixéru vyšleháme do hladka a přelejeme přes sítko do skleněné nádoby. Může se udělat i den dopředu, po ztuhnutí rozpustit v mikrovlnce. Na této polevě se dobře uchycují čokohoblinky, je taková lepivější.
Dokončení
První korpus lehce potřeme částí malinového krému.na tento krém namažene větší vrstvu čokoládového krému. V druhém korpusu vykrojíme dvě kolečka- malé asi 11cm a větší asi 19cm. Na čokoládový krém přiložíme doprostřed kolečko 11cm a okraj korpusu 26cm. Vnitřní kolečko odložíme, můžeme využít na dozdobení- kostičky nahoře dortu. Vznikne mi otvor tzv. mezikruží do kterého dám trochu malinového krému, celý smetsnový malinový krém a maliny. Zahladíme zbytkem malinového krému a dáme vrstvu čokoládového krému.Část čokoládového krému si odložíme na obmazání dortu Přiložíme třetí korpus a celé obmažeme zbytkem čokoládového krému Dáme ztuhnout a potom polijeme polevou a celé posypeme čokohoblinkami, které si vyrobíme škrabkou na brambory , ozdobíme malinami, pusinkami, čímkoliv.
Tento postup a vykrajování koleček se zdá asi dost složitý, ale ve skutečnosti- při výrobě to určitě zvládne každá šikulka. Přeji dobrou chut