Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 501 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 106 g
Tuky 0 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úžasný sorbet z liči je efektní, a přitom snadnější, než si myslíte!

Suroviny

liči 3 bal
400 g, konzerva
nemusí být
nastrouhaná kůra, + šťáva z 1/8

1 Šťávu ze dvou konzerv liči slijte do kastrůlku. Přidejte cukr, důkladně rozmíchejte a přiveďte k varu. Nechte zhruba minutu probublávat.

2 Slité liči dejte do mixéru a nasekejte najemno. Přilijte limetkovou šťávu i šťávu s cukrem z rendlíku a znovu promixujte. (Pokud není směs úplně hladká, nedělejte si s tím starosti.) Nalijte ji do plastové krabičky o litrovém objemu a nechte aspoň šest hodin zamrazit.

3 Mraženou směs roztlučte a vsypte do mixéru. Jestli chcete, přidejte bílek a mixujte, dokud nezískáte hustou, světlou a hladkou hmotu. Přidejte kůru z jedné limetky. Vše přelijte zpátky do plastové krabičky a znovu zamrazte, nejlépe přes noc. Podávejte posypané zbylou limetkovou kůrou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč