Úžasný sorbet z liči je efektní, a přitom snadnější, než si myslíte!
1 Šťávu ze dvou konzerv liči slijte do kastrůlku. Přidejte cukr, důkladně rozmíchejte a přiveďte k varu. Nechte zhruba minutu probublávat.
2 Slité liči dejte do mixéru a nasekejte najemno. Přilijte limetkovou šťávu i šťávu s cukrem z rendlíku a znovu promixujte. (Pokud není směs úplně hladká, nedělejte si s tím starosti.) Nalijte ji do plastové krabičky o litrovém objemu a nechte aspoň šest hodin zamrazit.
3 Mraženou směs roztlučte a vsypte do mixéru. Jestli chcete, přidejte bílek a mixujte, dokud nezískáte hustou, světlou a hladkou hmotu. Přidejte kůru z jedné limetky. Vše přelijte zpátky do plastové krabičky a znovu zamrazte, nejlépe přes noc. Podávejte posypané zbylou limetkovou kůrou.