Suroviny
Postup
Korpus:
Z bílků vyšleháme sníh. V druhé nádobě ušleháme žloutky s cukrem, poté přidáme horkou vodu, olej a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Když docílíme hladkého těsta, opatrně vmícháme sníh. Formu na korpus pečlivě vyložíme pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté horkovzdušné troubě na 175°C cca 35 min.
Krém:
Uvaříme a necháme vychladnout 1 vanilkový puding v 300ml mléka s cukrem. Smetanu vyšleháme v hustou šlehačku a smícháme s pudingem, mascarpone a ricottou.
Zdobení:
Vychladlý dort 2x rozkrojíme na 3 přibližně stejné díly, v místech řezu potřeme nejprve marmeládou kterou podle hustoty můžeme naředit rumem a poté potřeme připraveným krémem. Do malého hrnce dáme smetanu a nalámanou čokoládu, jen opravdu lehce zahřejeme, tak aby se čokoláda začala rozpouštět. Mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí a nespojí se smetanou. Měli bychom získat takovou hustotu, aby se ještě vlažná dobře rozlévala, ale zároveň během chladnutí houstla. To můžeme dokorigovat přidáním čokolády, nebo smetany.
Dort ještě vlažnou čokoládou pomalu poléváme, tak abychom ho celý pokryli.