Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dušený špenát
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 56
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 294 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 24 g
Tuky 15 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na dušený špenát není dlouhý ani složitý. Použít můžete mražení i čerstvý listový, s každým připravíte skvělou zelenou přílohu nebo polévku. 

Suroviny

mražený či listový
česnek 1 stroužky
sůl
pepř

Postup

1

Sádlo zahřejte v rendlíku a nechte na něm zesklovatět na jemno pokrájenou cibulku, pak vsypte špenát a pod pokličkou ho krátce poduste. Osolte, opepřete a dolaďte utřeným česnekem.

NĚCO NAVÍC

Můžete samozřejmě použít i čerstvý špenát či listy mangoldu nebo kopřivy. Při nákupu pamatujte, že špenátový odpad může být až poloviční. Pokud máte mangold, nakrájejte ho na cca centimetr široké proužky, řapíky na kolečka. Z kopřiv použijte na špenát jen mladé vršky.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

AD
Ochutnejte Vary všemi smysly. Hlad zaženete dokonalým steakem
  • Zajímavosti

Ochutnejte Vary všemi smysly. Hlad zaženete dokonalým steakem

Letošní ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary vypukne už za necelé dva týdny a město opět po roce zaplní tisíce filmových fanoušků. Patříte k těm, kteří si rádi užívají vše, co festival nabízí? Stíháte několik filmů...
AD
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
  • Jak na to

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...