Recept na dušený špenát není dlouhý ani složitý. Použít můžete mražení i čerstvý listový, s každým připravíte skvělou zelenou přílohu nebo polévku.
Postup
1
Sádlo rozehřejte v rendlíku. Přidejte cibuli a nechte zesklovatět.
2
Přisypte špenát, přikryjte pokličkou a krátce poduste. Osolte a opepřete. Dolaďte utřeným česnekem, doporučujeme 1-2 stroužky.
NĚCO NAVÍC
Můžete samozřejmě použít i čerstvý špenát či listy mangoldu nebo kopřivy. Při nákupu pamatujte, že špenátový odpad může být až poloviční. Pokud máte mangold, nakrájejte ho na cca centimetr široké proužky, řapíky na kolečka. Z kopřiv použijte na špenát jen mladé vršky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Oběd podle prababičky: 5 receptů s nádechem historie(5 receptů )