Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dušený špenát
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 57
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 290 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 23 g
Tuky 15 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na dušený špenát není dlouhý ani složitý. Použít můžete mražení i čerstvý listový, s každým připravíte skvělou zelenou přílohu nebo polévku. 

Související recepty

Suroviny

mražený listový
nadrobno
dle chuti
sůl
pepř

Postup

1

Sádlo rozehřejte v rendlíku. Přidejte cibuli a nechte zesklovatět.

2

Přisypte špenát, přikryjte pokličkou a krátce poduste. Osolte a opepřete. Dolaďte utřeným česnekem, doporučujeme 1-2 stroužky.

NĚCO NAVÍC

Můžete samozřejmě použít i čerstvý špenát či listy mangoldu nebo kopřivy. Při nákupu pamatujte, že špenátový odpad může být až poloviční. Pokud máte mangold, nakrájejte ho na cca centimetr široké proužky, řapíky na kolečka. Z kopřiv použijte na špenát jen mladé vršky.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...