„Játrové knedlíky mám od babičky. Jsme velká rodina a než koulet stovku malých knedlíčků, to radši jeden velký pro každého, “ prozrazuje nám Martin Jiskra, šéfkuchař zájezdního hostince U Jiskrů v Kbelnici u Strakonic. Na jídelním lístku tam najdete skryté poklady z tradiční české kuchyně, kterou po staletí ovlivňovala i kuchyně rakouská a vídeňská císařská. Tahle polévka je jedním z nich.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Na vývar
Na knedlíky
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 973.5 kcal
- Bílkoviny 66.25 g
- Sacharidy 99.25 g
- Tuky 28 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/10
Přidat hodnocení
Hodnocení
5,0/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2021/10
Říjnový Apetit se jako obvykle nese v duchu české kuchyně a jejích největších pokladů. V novém čísle vás čekají večeře jako od babičky, spolu s námi se můžete vydat letem světem španělských ptáčků či oslavit jedinečnost českého máku. Věřte, že o voňavých buchtách plněných šimlem a sypaných mákem z titulní strany se vám ještě dlouho budou zdát sladké sny, stejně tak jako o snovém pražském koláči či receptech s karamelem. Špičkoví šéfkuchaři se s vámi podělí o své vyladěné recepty na českou klasiku – nechybí poctivý vývar či koprovka. Domov můžete provonět křupavými rohlíky či domácím kváskovým chlebem. O recepty na neodolatelné moučníky ze své nové kuchařky Sladce se s námi podělila Bára Gorecká alias Máma peče doma. Říjnové číslo Apetitu je v prodeji od 16. 9.