Tenhle hummus se obejde bez cizrny, ale díky sezamové pastě chutná nasládle a výrazně oříškově – nebojte se jej tedy klidně přiostřit.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 220°C.
Dýni nakrájejte na kostky, rozprostřete v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem a dejte péct asi na 30 minut – dýně by měla změknout a mírně zkaramelizovat na povrchu.
Upečenou dýni rozmixujte (ideální je přístroj se spodními noži), přidejte tahini, česnek, kajenský pepř, sůl a mixujte dohladka.
Dochuťte citronovou šťávou, podle potřeby dosolte. Pokud je hummus moc hustý, zřeďte jej troškou vody.
Hummus podávejte ozdobený nasekanými bylinkami, sezamovými semínky a olivovým olejem a poprášený troškou kajenského pepře. Doplňte ho tousty nebo chlebovými plackami.
NĚCO NAVÍC
Hummus můžete podávat také s nakrájenou čerstvou zeleninou podle chuti.