Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dýňový koláč

Propadli jsme pečení z celozrnné mouky, je to totiž snadné, zdravé a děsně dobré! 

Vydání: 2018/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 koláč
Doba přípravy: Do 20 minut
PT45M
Pečení 0:45
Koláč

Ingredience

    NA TĚSTO

    • 280 g hladké pšeničné celozrnné mouky
    • 80 g másla
    • 140 g moučkového cukru
    • 1 vejce

    NA NÁPLŇ

    • 560 g tvarohu, tučného či polotučného
    • 150 g moučkového cukru + na posypání
    • 2 lžičky vanilkového cukru
    • 2 žloutky
    • šťáva a najemno strouhaná kůra z jednoho citronu
    • 340 g dýně, oloupané a nakrájené na kostičky
    • 3/4 sáčku vanilkového pudinku

Příprava jídla

1 Suroviny na těsto promíchejte a prohněťte, vyválejte na plát silný zhruba 0,5 cm a přeneste do nepřilnavé koláčové formy. Přečnívající kraje seřízněte.

2 Na nádivku dejte do mísy tvaroh, moučkový cukr, vanilkový cukr, žloutky, citronovou kůru a šťávu, dýni a vanilkový pudink. Vše rozmixujte dohladka a směs vlijte na připravené těsto. Pečte v troubě vyhřáté na 200°C zhruba 3/4 hodiny. Koláč je třeba hlídat a podle potřeby snižovat teplotu v troubě.

3 Hotový koláč posypte moučkovým cukrem (nejlépe vanilkovým), nechte vychladnout a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Moučkový vanilkový cukr vyrobíte smícháním moučkového cukru s vyškrábnutými vanilkovými semínky. Rovněž můžete do sklenice s moučkovým cukrem postupně schraňovat vanilkové lusky, z nichž jste semínka vyškrábli. I samotné lusky cukr nádherně ovoní.

Recept je převzatý z knihy Domácí pekař.
Autorka: Klára Hadašová
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Linecká bábovka s ořechovou náplní

Buchta s karamelovo-ořechovou glazurou

Olejové koláče

Cuketová buchta s polevou

Přidat komentář