Jednoduchý recept na domácí vaječný likér za studena připravíte během pár minut. Stačí jen smíchat správný poměr kondenzovaného mléka, žloutků a tuzemáku. Než se nadějete, voňavý a krémový vaječný koňak můžete nalévat. Vychutnejte si ho samotný, v kávě nebo jako součást dezertu. Případně tento voňavý životabudič věnujte jako jedlý dárek!
Suroviny
žloutek
4
ks
kondenzované mléko
1
konzerva
slazené
kondenzované mléko
1
konzerva
neslazené
vanilkový cukr
1
ks
muškátový oříšek
1
špetka
strouhaný (nemusí být)
tuzemský, podle chuti
Postup
1
Všechny suroviny kromě rumu dejte do mixéru a promixujte. Doplňte rumem podle chuti a opět krátce promixněte.
2
Přes jemné sítko ho přelijte do lahví, uzavřete a uložte je do chladničky. Můžete pít hned, ale vaječný likér je nejlepší trochu rozleželý (nemusíte se bát, že se zkazí, díky rumu vydrží měsíc i déle).