Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fazolové placičky
Fazolové placičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Fazolové placičky

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1565 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 138 g
Tuky 52 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I s malým rozpočtem a využitím obyčejných surovin se dá uvařit chutné, syté a v rámci možností vyvážené jídlo, k němuž se budete rádi vracet. Fazolové placičky jsou toho zářným příkladem. Pokud nejste velcí jedlíci, nějaké placičky vám dokonce zbudou i na druhý den, třeba k snídani nebo jako svačina s sebou.

Suroviny

1 konzerva – scezená, propláchnutá a okapaná
nebo podle potřeby
vejce 3 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
eidam 60 g
nastrouhaný najemno
mrkev 60 g
nastrouhaná najemno
slunečnicový olej
na opékání či smažení

Postup

1

Fazole rozmixujte či rozmačkejte nahrubo. Přidejte další suroviny až po vejce (včetně), dle chuti osolte a opepřete. Dobře vše promíchejte. Nechte asi 20 minut stát.

2

Pak vmíchejte nastrouhaný eidam a mrkev. Je-li směs příliš hustá, nařeďte ji troškou vody. V pánvi (nejlépe nepřilnavé) rozehřejte trochu oleje na středním ohni a opékejte či smažte na něm po dávkách placičky zhruba z vrchovaté lžíce těsta. Můžete přitom pánev na chvíli přiklopit. Až zezlátnou (trvá to cca 3 minuty), obraťte placičky a opečte je dozlatova i z druhé strany. Celkem byste měli získat asi 20 placiček (nám jich vyšlo 21).

NĚCO NAVÍC
Těsto na placičky je možné dochutit trochou citronové šťávy a nasekanými bylinkami (ušetříte, když si je sami pěstujete či natrháte divoké). Namáčet je lze navíc do jogurtu, zakysané smetany, majonézy, kečupu či jiné studené omáčky, kterou máte k dispozici.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/5

Apetit magazín