Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fazolové placičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1565 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 138 g
Tuky 52 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I s malým rozpočtem a využitím obyčejných surovin se dá uvařit chutné, syté a v rámci možností vyvážené jídlo, k němuž se budete rádi vracet. Fazolové placičky jsou toho zářným příkladem. Pokud nejste velcí jedlíci, nějaké placičky vám dokonce zbudou i na druhý den, třeba k snídani nebo jako svačina s sebou.

Související recepty

Suroviny

400g – scezené, propláchnuté a okapané
nebo podle potřeby
vejce 3 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
eidam 60 g
nastrouhaný najemno
mrkev 60 g
střední, nastrouhaná najemno
slunečnicový olej
na opékání či smažení

Postup

1

Fazole rozmixujte či rozmačkejte nahrubo. Přidejte další suroviny až po vejce (včetně), dle chuti osolte a opepřete. Dobře vše promíchejte. Nechte asi 20 minut stát.

2

Pak vmíchejte nastrouhaný eidam a mrkev. Je-li směs příliš hustá, nařeďte ji troškou vody. V pánvi (nejlépe nepřilnavé) rozehřejte trochu oleje na středním ohni a opékejte či smažte na něm po dávkách placičky zhruba z vrchovaté lžíce těsta. Můžete přitom pánev na chvíli přiklopit. Až zezlátnou (trvá to cca 3 minuty), obraťte placičky a opečte je dozlatova i z druhé strany. Celkem byste měli získat asi 20 placiček (nám jich vyšlo 21).

NĚCO NAVÍC
Těsto na placičky je možné dochutit trochou citronové šťávy a nasekanými bylinkami (ušetříte, když si je sami pěstujete či natrháte divoké). Namáčet je lze navíc do jogurtu, zakysané smetany, majonézy, kečupu či jiné studené omáčky, kterou máte k dispozici.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/5

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...