0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cuketové placičky s dipem

Cuketové placičky s dipem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cuketové placičky s dipem

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1156 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 102 g
Tuky 57 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Udělejte jakékoliv placičky a můžete si být 100% jistí, že zmizí do pár vteřin. U těch cuketových vonících čerstvými bylinkami to platí dvojnásob. Jen pozor, aby na vás nějaká vůbec zbyla!

Suroviny

cuketa 1 ks
cca 300 g, nastrouhaná nahrubo
jarní cibulka 2 ks
na tenké plátky
česnek 3 stroužky
drcené
cottage 180 g
vejce 2 ks
rýžový škrob 0.25 hrnku
nebo bramborový
mouka pohanková hladká 0.25 hrnku
bazalka 1 hrst
nasekaná
paprika mletá uzená 1 ČL
mletá
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
na opékání
Na dip
majonéza 2 PL
zakysaná smetana 2 PL
citronová štáva
podle chuti
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Cuketu, jarní cibulky, česnek, sýr, vejce, škrob, mouku, bazalku a mletou uzenou papriku dejte do mísy, osolte, opepřete a pořádně promíchejte.

2

Ze směsi opékejte v rozpáleném oleji placičky o velikosti lívanců z obou stran dozlatova, na každou placičku vyjde malá naběračka nebo 1–2 lžíce směsi.

3

Mezitím na dip smíchejte všechny ingredience a podávejte ho k placičkám.

NĚCO NAVÍC
Místo cottage můžete použít i jiné sýry: strouhané halloumi ponechá placičky svěží a křupavé, feta dodá slanost, použít můžete ale třeba i čedar, který zajistí chuťovou plnost.

Související články

6 tipů, jak efektivně zpracovat cuketu
  • Tipy a triky

6 tipů, jak efektivně zpracovat cuketu

Ze zahrádek sklízíme čerstvé, šťavnaté plody, z trhu nosíme koše plné zeleniny. Letní kuchyni vládne zeleninová královna – cuketa. Jak zužitkovat přezrálé plody nebo přebytky úrody? Podívejte se s námi, jak z cukety vyčarovat spoustu...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit