Cuketové placičky s dipem

Cuketové placičky s dipem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cuketové placičky s dipem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1156 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 102 g
Tuky 57 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Udělejte jakékoliv placičky a můžete si být 100% jistí, že zmizí do pár vteřin. U těch cuketových vonících čerstvými bylinkami to platí dvojnásob. Jen pozor, aby na vás nějaká vůbec zbyla!

Suroviny

cuketa 1 ks
cca 300 g, nastrouhaná nahrubo
jarní cibulka 2 ks
na tenké plátky
česnek 3 stroužky
drcené
cottage 180 g
vejce 2 ks
rýžový škrob 0.25 hrnku
nebo bramborový
mouka pohanková hladká 0.25 hrnku
bazalka 1 hrst
nasekaná
paprika uzená 1 ČL
mletá
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
na opékání
Na dip
majonéza 2 PL
zakysaná smetana 2 PL
citronová štáva
podle chuti
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Cuketu, jarní cibulky, česnek, sýr, vejce, škrob, mouku, bazalku a mletou uzenou papriku dejte do mísy, osolte, opepřete a pořádně promíchejte.

2

Ze směsi opékejte v rozpáleném oleji placičky o velikosti lívanců z obou stran dozlatova, na každou placičku vyjde malá naběračka nebo 1–2 lžíce směsi.

3

Mezitím na dip smíchejte všechny ingredience a podávejte ho k placičkám.

NĚCO NAVÍC
Místo cottage můžete použít i jiné sýry: strouhané halloumi ponechá placičky svěží a křupavé, feta dodá slanost, použít můžete ale třeba i čedar, který zajistí chuťovou plnost.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit