Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špagety cacio e pepe
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 30
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2334 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 301 g
Tuky 85 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny ‚cacio e pepe‘ (čtěte kačio e pepe, v překladu znamená sýr a pepř) jsou naprostou klasikou a také dokonalou ukázkou jednoduchosti italské kuchyně. Jestli hledáte recept na jednoduché špagety, tak tady je.

Související recepty

Suroviny

bucatini 400 g
nebo jiné dlouhé těstoviny – např. makarony nebo špagety
sůl
pepř 1,5 ČL
čerstvě drcený
strouhaný
strouhaný
rukola 2 hrsti
bazalka 2 hrsti

Postup

1

Těstoviny uvařte v osolené vodě dle návodu na obalu al dente. Slijte je a uchovejte si 3/4 hrnku vody z vaření.

2

V pánvi rozehřejte 2 lžíce másla, přidejte pepř a promíchejte. Přidejte trochu vody z těstovin, těstoviny a zbylé máslo.

3

Odstavte, přidejte oba sýry a těstoviny míchejte, dokud se sýry neroztečou.

4

Pak vmíchejte rukolu, bazalku a nastrouhanou citronovou kůru. Dochuťte solí a případně ještě nařeďte vodou z těstovin.

5

Podávejte ozdobené bazalkou, citronovou kůrou a pepřem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín