Špagety cacio e pepe

Špagety cacio e pepe

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2334 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 301 g
Tuky 85 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny ‚cacio e pepe‘ (čtěte kačio e pepe, v překladu znamená sýr a pepř) jsou naprostou klasikou a také dokonalou ukázkou jednoduchosti italské kuchyně. 

Související recepty

Suroviny

bucatini 400 g
nebo jiné dlouhé těstoviny – např. makarony nebo špagety
máslo 4 PL
sůl
pepř 1.5 ČL
čerstvě drcený
parmazán 100 g
strouhaný
sýr pecorino 50 g
strouhaný
rukola 2 hrsti
bazalka 2 hrsti
citronová kůra
dle chuti

1 Těstoviny uvařte v osolené vodě dle návodu na obalu al dente. Slijte je a uchovejte si 3/4 hrnku vody z vaření.

2 V pánvi rozehřejte 2 lžíce másla, přidejte pepř a promíchejte. Přidejte trochu vody z těstovin, těstoviny a zbylé máslo. Odstavte, přidejte oba sýry a těstoviny míchejte, dokud se sýry neroztečou. Pak vmíchejte rukolu, bazalku a nastrouhanou citronovou kůru. Dochuťte solí a případně ještě nařeďte vodou z těstovin. Podávejte ozdobené bazalkou, citronovou kůrou a pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit