Těstoviny ‚cacio e pepe‘ (čtěte kačio e pepe, v překladu znamená sýr a pepř) jsou naprostou klasikou a také dokonalou ukázkou jednoduchosti italské kuchyně. Jestli hledáte recept na jednoduché špagety, tak tady je.
Suroviny
bucatini
400
g
nebo jiné dlouhé těstoviny – např. makarony nebo špagety
máslo
4
PL
sůl
pepř
1,5
ČL
čerstvě drcený
parmazán
100
g
strouhaný
sýr pecorino
50
g
strouhaný
rukola
2
hrsti
bazalka
2
hrsti
dle chuti
Postup
1
Těstoviny uvařte v osolené vodě dle návodu na obalu al dente. Slijte je a uchovejte si 3/4 hrnku vody z vaření.
2
V pánvi rozehřejte 2 lžíce másla, přidejte pepř a promíchejte. Přidejte trochu vody z těstovin, těstoviny a zbylé máslo.
3
Odstavte, přidejte oba sýry a těstoviny míchejte, dokud se sýry neroztečou.
4
Pak vmíchejte rukolu, bazalku a nastrouhanou citronovou kůru. Dochuťte solí a případně ještě nařeďte vodou z těstovin.
5
Podávejte ozdobené bazalkou, citronovou kůrou a pepřem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jedeme na zelenou(42 receptů )
- Kulinární jízda Evropou: 59 ověřených receptů(59 receptů )
- Nejlepší těstoviny a omáčky: 55 ověřených receptů(55 receptů )
- 30 nejlepších receptů pro milovníky špaget(33 receptů )