Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Krémová polenta s mascarpone

Krémová polenta s mascarpone

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2647 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 269 g
Tuky 139 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejjednodušší a nejrychlejší příloha, kterou jsme vyladili k naprosté dokonalosti.

Suroviny

mléko 2 hrnky
vývar zeleninový 1.5 hrnku
polenta 1.5 hrnku
instantní
máslo 5 PL
mascarpone 0.5 hrnku
parmazán 0.5 hrnku
sůl 0.25 ČL

1 V hrnci zahřejte mléko a polovinu vývaru, vmíchejte polentu a míchejte, dokud nezačne houstnout, podle potřeby zřeďte horkým vývarem, výsledkem by měla být hustší kaše. Nakonec vmíchejte máslo, mascarpone a parmazán. Dochuťte solí, případně ještě trochu zřeďte vývarem (kaše při chladnutí rychle tuhne).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

5 jídel, která zvýší vaši imunitu
  • Tipy a triky

5 jídel, která zvýší vaši imunitu

Jak zůstat fit a zlepšit obranyschopnost svého organismu v tomto období? Přidejte do svého jídelníčku následující pokrmy a potraviny. Budete odolnější a chřipka si na vás jen tak nepřijde. ...
Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...

Obchod Apetit