Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Velmi snadné Na 12 fritat

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1406 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 131 g
Tuky 53 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodné pohoštění pro slavnostní chvíle. Za několik minut jsou fritaty uečené, stačí jen ozdobit.

Suroviny

vejce 2 ks
ke šlehání
kopr 1 PL
jemně nastrouhaný
z biocitronu
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
kaviár 1
z lososa
limeta 12 plátků
tenké

Postup

1

Troubu předehřejte na 150 °C.

2

Vejce, smetanu, kopr, citronovou kůru, sůl a pepř dejte do mísy a promíchejte. Do každé jamky dvanáctimístného plechu na muffiny vložte zhruba 2 lžíce směsi.

3

Pečte 6–8 minut. Vytáhněte z trouby, tři minuty nechte stát v plechu, pak vyklopte.

4

Sýr a citronovou šťávu prošlehejte v míse, podle chuti osolte. Každou z upečených minifritat ozdobte sýrem, navrch dejte kaviár a malý plátek limetky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...