Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Frittata s jarní cibulkou a houbami

Večeře z pánve

Vydání: 2018/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 větší nebo 2 menší frittaty
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Pečení 0:15
Chuťovka

Ingredience

    • 1 lžíce másla (nejlépe přepuštěného) na opékání
    • 10–12 tenčích jarních cibulek
    • 500 g žampionů, na silnější plátky
    • 1 stroužek česneku, prolisovaný
    • 8 vajec
    • 50 ml mléka
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 120 g fety, nadrobené
    • hladkolistá petrželka na posypání

     

Příprava jídla

1 Rozehřejte troubu na 170 °C. Na velké pánvi (nebo dvou menších) rozehřejte máslo a opečte na něm žampiony dozlatova. Jarní cibulky nakrájejte na středně velké kousky včetně zelených měkkých částí a přidejte je k žampionům. Posolte, ztlumte plamen a spolu se žampiony a česnekem opékejte doměkka, trvá to asi 10–15 minut. Na pár minut můžete přiklopit, pokud si chcete být jistí, že cibulka změkla.

2 Vejce rozmíchejte s mlékem a nalijte na frittatu. Zhruba 2 minuty lehce společně míchejte, pak nechte asi 3–4 minuty, aby směs zpevnila. Posypte rozdrobenou fetou a dejte péct do trouby, dokud není fritatta zlatavá. Posypte hladkolistou petrželkou a podávejte teplé, vhodnou přílohou je zeleninový salát.

NĚCO NAVÍC

Pokud chcete raději jednu větší frittatu, dejte ji do formy o objemu 2 litry a pečte zhruba 35 minut, nebo dokud není hotová.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hráškovo-rukolový krém

Vepřový řízek s rebarborovým zelím

Kuře v arašídové omáčce s rýží

Přidat komentář