Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křenové bliny s červenou řepou a uzeným pstruhem

Křenové bliny s červenou řepou a uzeným pstruhem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Křenové bliny s červenou řepou a uzeným pstruhem

4.3/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Na cca 32 blinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2889 kcal
Bílkoviny 151 g
Sacharidy 172 g
Tuky 179 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bliny můžete podávat před sváteční večeří, ale fungují i na zahnání malého hladu během dne. 

Suroviny

mouka pohanková hladká 50 g
mouka pšeničná hladká 115 g
světlá
sůl 1 ČL
droždí sušené 5 g
vejce 2 ks
střední, žloutky a bílky zvlášť
křen 1,5 PL
strouhaný
krupicový cukr 1 špetka
rostlinný olej
na pánev
cca 300 g, vařená nebo pečená, nastrouhaná nahrubo nebo na plátky
pstruh uzený 3 filety
na obložení
na pokapání
možno nahradit zakysanou smetanou, k podávání
řeřicha
na ozdobení

1 Na bliny dejte obě mouky, sůl a droždí do mísy a promíchejte. Opatrně zahřejte crème fraîche a smetanu, aby byly vlažné, přimíchejte žloutky a vlijte k mouce. Ruční balonovou metlou prošlehejte dohladka. Překryjte mísu potravinářskou fólií a nechte na teplém místě 45 minut kynout, až těsto zhoustne a udělají se na něm bublinky.

2 V jiné míse vyšlehejte z bílků sníh a jemně ho vmíchejte do vykynutého těsta spolu s křenem a krupicovým cukrem.

3 Na středním plameni rozehřejte těžkou pánev a lehce ji vymažte olejem. Vlijte vždy lžíci těsta a opékejte minutu po každé straně dozlatova. Pokračujte do spotřebování těsta.

4 Hotové bliny ozdobte červenou řepou, uzeným pstruhem pokapaným citronem, crème fraîche nebo zakysankou a řeřichou. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Opečené a vychladlé bliny můžete zamrazit až na 3 měsíce – proložte je kousky pečicího papíru. Před podáváním je nechte rozmrazit a v předehřáté troubě rozpékejte 5 minut, pak ozdobte a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Jak uvařit dokonalou rýži basmati, po které nepřiberete
  • Tipy a triky

Jak uvařit dokonalou rýži basmati, po které nepřiberete

Rýže basmati vyniká svými dlouhými zrny a aromatickou chutí, podobně jako rýže jasmínová. Roste v podhůří Himálaje, kde jí místní podmínky dodávají jedinečné aroma. Skvěle doprovodí indické pokrmy, nemusíte se však ostýchat uvařit ji i ke...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč