0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křenové bliny s červenou řepou a uzeným pstruhem

Křenové bliny s červenou řepou a uzeným pstruhem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Křenové bliny s červenou řepou a uzeným pstruhem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Na cca 32 blinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2889 kcal
Bílkoviny 151 g
Sacharidy 172 g
Tuky 179 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bliny můžete podávat před sváteční večeří, ale fungují i na zahnání malého hladu během dne. 

Suroviny

mouka pohanková hladká 50 g
mouka pšeničná hladká 115 g
světlá
sůl 1 ČL
droždí sušené 5 g
crème fraîche 160 ml
smetana ke šlehání 160 ml
vejce 2 ks
střední, žloutky a bílky zvlášť
křen 1,5 PL
strouhaný
krupicový cukr 1 špetka
rostlinný olej
na pánev
červená řepa 4 ks
cca 300 g, vařená nebo pečená, nastrouhaná nahrubo nebo na plátky
pstruh uzený 3 filety
na obložení
citron 1 ks
na pokapání
crème fraîche
možno nahradit zakysanou smetanou, k podávání
řeřicha
na ozdobení

1 Na bliny dejte obě mouky, sůl a droždí do mísy a promíchejte. Opatrně zahřejte crème fraîche a smetanu, aby byly vlažné, přimíchejte žloutky a vlijte k mouce. Ruční balonovou metlou prošlehejte dohladka. Překryjte mísu potravinářskou fólií a nechte na teplém místě 45 minut kynout, až těsto zhoustne a udělají se na něm bublinky.

2 V jiné míse vyšlehejte z bílků sníh a jemně ho vmíchejte do vykynutého těsta spolu s křenem a krupicovým cukrem.

3 Na středním plameni rozehřejte těžkou pánev a lehce ji vymažte olejem. Vlijte vždy lžíci těsta a opékejte minutu po každé straně dozlatova. Pokračujte do spotřebování těsta.

4 Hotové bliny ozdobte červenou řepou, uzeným pstruhem pokapaným citronem, crème fraîche nebo zakysankou a řeřichou. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Opečené a vychladlé bliny můžete zamrazit až na 3 měsíce – proložte je kousky pečicího papíru. Před podáváním je nechte rozmrazit a v předehřáté troubě rozpékejte 5 minut, pak ozdobte a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč