Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křenové bliny s červenou řepou a uzeným pstruhem
Křenové bliny s červenou řepou a uzeným pstruhem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Křenové bliny s červenou řepou a uzeným pstruhem

4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Na cca 32 blinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2889 kcal
Bílkoviny 151 g
Sacharidy 172 g
Tuky 179 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bliny můžete podávat před sváteční večeří, ale fungují i na zahnání malého hladu během dne. 

Suroviny

mouka pohanková hladká 50 g
sůl 1 ČL
droždí sušené 5 g
vejce 2 ks
střední, žloutky a bílky zvlášť
křen 1,5 PL
strouhaný
rostlinný olej
na pánev
cca 300 g, vařená nebo pečená, nastrouhaná nahrubo nebo na plátky
pstruh uzený 3 filety
na obložení
na pokapání
možno nahradit zakysanou smetanou, k podávání
řeřicha
na ozdobení

Postup

1

Na bliny dejte obě mouky, sůl a droždí do mísy a promíchejte. Opatrně zahřejte crème fraîche a smetanu, aby byly vlažné, přimíchejte žloutky a vlijte k mouce. Ruční balonovou metlou prošlehejte dohladka. Překryjte mísu potravinářskou fólií a nechte na teplém místě 45 minut kynout, až těsto zhoustne a udělají se na něm bublinky.

2

V jiné míse vyšlehejte z bílků sníh a jemně ho vmíchejte do vykynutého těsta spolu s křenem a krupicovým cukrem.

3

Na středním plameni rozehřejte těžkou pánev a lehce ji vymažte olejem. Vlijte vždy lžíci těsta a opékejte minutu po každé straně dozlatova. Pokračujte do spotřebování těsta.

4

Hotové bliny ozdobte červenou řepou, uzeným pstruhem pokapaným citronem, crème fraîche nebo zakysankou a řeřichou. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Opečené a vychladlé bliny můžete zamrazit až na 3 měsíce – proložte je kousky pečicího papíru. Před podáváním je nechte rozmrazit a v předehřáté troubě rozpékejte 5 minut, pak ozdobte a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín