Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Křenové bliny s červenou řepou a uzeným pstruhem

Křenové bliny s červenou řepou a uzeným pstruhem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (4)
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 32 blinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2217 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 174 g
Tuky 124 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bliny můžete podávat před sváteční večeří, ale fungují i na zahnání malého hladu během dne. 

Suroviny

mouka pohanková hladká 50 g
mouka pšeničná hladká 115 g
světlá
sůl 1 ČL
5 g
instantní droždí
zakysaná smetana 160 ml
smetana ke šlehání 160 ml
vejce 2 ks
střední, žloutky, bílky zvlášť
křen 1.5 PL
strouhaný
krupicový cukr 1 špetka
rostlinný olej
na pánev
červená řepa 4 ks
vařená nebo pečená, každá cca 300 g, nahrubo nebo na plátky
pstruh uzený 2
na obložení
citron 1 ks
na pokapání
zakysaná smetana
možno nahradit zakysanou smetanou, k podávání
řeřicha
na ozdobení

1 Na bliny dejte obě mouky, sůl a droždí do mísy a promíchejte. Opatrně zahřejte crème fraîche a smetanu, aby byly vlažné, přimíchejte žloutky a vlijte k mouce. Ruční balonovou metlou prošlehejte dohladka. Překryjte mísu potravinářskou fólií a nechte na teplém místě 45 minut kynout, až těsto zhoustne a udělají se na něm bublinky.

2 V jiné míse vyšlehejte z bílků sníh a jemně ho vmíchejte do vykynutého těsta spolu s křenem a krupicovým cukrem.

3 Na středním plameni rozehřejte těžkou pánev a lehce ji vymažte olejem. Vlijte vždy lžíci těsta a opékejte minutu po každé straně dozlatova. Pokračujte do spotřebování těsta.

4 Hotové bliny ozdobte červenou řepou, uzeným pstruhem pokapaným citronem, crème fraîche nebo zakysankou a řeřichou. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC

Opečené a vychladlé bliny můžete zamrazit až na 3 měsíce – proložte je kousky pečicího papíru. Před podáváním je nechte rozmrazit a v předehřáté troubě rozpékejte 5 minut, pak ozdobte a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit