Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Houbové koláčky s kroupami a česnekovým dipem
Houbové koláčky s kroupami a česnekovým dipem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Houbové koláčky s kroupami a česnekovým dipem

5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1108 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 91 g
Tuky 55 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspirovali jsme se tradičním kubou a z krup a hub připravili hlavní chod pro vegetariány. Tyhle koláčky a dip ale můžete podávat i jako předkrm. Recept je uvedený jen pro dvě osoby, kdyby se u vašeho stolu sešlo více vegetariánů, lze jej snadno znásobit. 

Suroviny

kroupy 100 g
ječné krupky – lámanka
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
nejlépe hříbky
+ navíc na dokončení
olivový olej
dle potřeby
nakrájená nadrobno
tymián 6 snítek
lístky odrhnuté, navíc na ozdobení
houby 200 g
směs (např. krémové hnědé žampiony, hlíva ústřičná a lišky), houby nakrájené nadrobno + navíc celé houby na dokončení
suchý, možno nahradit sherry
česnek 2 stroužky
drcené
vejce 1 ks
lehce pošlehané
salát
k podávání
Na dip
možno nahradit zakysanou smetanou
česnek 1 stroužek
drcený
petrželka 2 PL
hladkolistá, nasekaná

Postup

1

Kroupy uvařte podle návodu na obalu, sceďte, osolte a opepřete. Mezitím zalijte sušené houby vroucí vodou a nechte 15 minut bobtnat. Slijte, vodu uchovejte, houby nasekejte.

2

Na másle s trochou olivového oleje opékejte cibuli a tymián asi 5 minut. Přidejte čerstvé i sušené houby a opékejte dalších 5 minut. Osolte, opepřete, přilijte vermut a vodu z hub a vařte, až se tekutina z polovinu odpaří. Přimíchejte kroupy, česnek, dochuťte a nechte zchladnout. Vmíchejte vejce a dejte na 20 minut do lednice.

3

Troubu předehřejte na 190°C. Vymažte plech olejem. Kuchařským kroužkem o průměru 7cm udělejte koláčky. Vždy ho položte na plech, upěchujte do něj kroupovou směs a zdvihněte – zůstane koláček ve tvaru nízkého válečku. Opakujte ještě 3x. Pokapejte olejem a pečte 15–20 minut dozlatova.

4

Smíchejte přísady na dip, osolte a opepřete. Podávejte s kroupovými koláčky ozdobenými tymiánem, pěknými celými houbami opečenými na másle a s lehkým listovým salátem.

NĚCO NAVÍC
Nemáte-li doma kuchařský kroužek, vymažte olejem zapékací ramekin, šálek nebo kulaté vykrajovátko a upěchujte hmotu do něj. Vyklopte na plech a postupujte dále podle receptu. V této chvíli také koláčky na plechu můžete zmrazit a zmražené přesunout do plastového sáčku. Pečte je rovnou zmražené při 190°C 30–35 minut dozlatova. Zakryjte je alobalem, pokud by příliš rychle hnědly.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...