Flatbread s ostrou pomazánkou a lososem

Flatbread s ostrou pomazánkou a lososem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1612 kcal
Bílkoviny 72 g
Cukr 177 g
Tuky 63 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Obložené chlebíčky jsou klasika, ale život je změna! Pokud nemáte čas nebo chuť na přípravu domácího těsta, kupte hotové chlazené těsto na pizzu.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
na poprášení
mléko 20 ml
o pokojové teplotě
droždí 4 g
sušené
Na obložení
mascarpone 120 g
sůl
harissa 1 PL
ostrá pasta, podle chuti
citronová štáva ČL
podle chuti
citronová kůra ČL
nastrouhaná
uzený losos 120 g
nakrájené plátky nebo kousky rozděleného pečeného či grilovaného lososa
jarní cibulka 2 ks
nakrájená na jemné plátky
kapary 2 ČL
malé, propláchnuté
kopr 1 hrst
jemné snítky kopru
Dále na obložení
pepř
čerstvě drcený,růžový

1 V míse smíchejte mouku, vlažné mléko, 85ml teplé vody a droždí a vypracujte těsto. V míse je poprašte moukou, zakryjte čistou utěrkou nebo potravinářskou fólií a nechte
na teplém místě kynout, dokud těsto nezdvojnásobí objem.

2 Troubu vyhřejte na 240°C. Vykynuté těsto rozválejte na pomoučněném válu na 1–2 tenké kulaté nebo obdélníkové placky podle velikosti plechu a trouby, přemístěte na plech vyložený pečicím papírem a pečte dozlatova, bude to trvat asi 10 minut. Potom vyndejte, sesuňte z plechu a nechte úplně vychladnout.

3 Mezitím prošlehejte mascarpone se špetkou soli, harissou a citronovou kůrou i šťávou. Vzniklou pomazánkou potřete upečený flatbread, obložte ho lososem, jarní cibulkou a kapary, rozkrájejte na trojúhelníčky/ obdélníčky a nakonec ozdobte koprem a drceným růžovým pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit