0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Flatbread s ostrou pomazánkou a lososem

Flatbread s ostrou pomazánkou a lososem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1612 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 177 g
Tuky 63 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Obložené chlebíčky jsou klasika, ale život je změna! Pokud nemáte čas nebo chuť na přípravu domácího těsta, kupte hotové chlazené těsto na pizzu.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
na poprášení
mléko 20 ml
o pokojové teplotě
droždí 4 g
sušené
Na obložení
mascarpone 120 g
sůl
harissa 1 PL
ostrá pasta, podle chuti
citronová štáva ČL
podle chuti
citronová kůra ČL
nastrouhaná
uzený losos 120 g
nakrájené plátky nebo kousky rozděleného pečeného či grilovaného lososa
jarní cibulka 2 ks
nakrájená na jemné plátky
kapary 2 ČL
malé, propláchnuté
kopr 1 hrst
jemné snítky kopru
Dále na obložení
pepř
čerstvě drcený,růžový

1 V míse smíchejte mouku, vlažné mléko, 85ml teplé vody a droždí a vypracujte těsto. V míse je poprašte moukou, zakryjte čistou utěrkou nebo potravinářskou fólií a nechte
na teplém místě kynout, dokud těsto nezdvojnásobí objem.

2 Troubu vyhřejte na 240°C. Vykynuté těsto rozválejte na pomoučněném válu na 1–2 tenké kulaté nebo obdélníkové placky podle velikosti plechu a trouby, přemístěte na plech vyložený pečicím papírem a pečte dozlatova, bude to trvat asi 10 minut. Potom vyndejte, sesuňte z plechu a nechte úplně vychladnout.

3 Mezitím prošlehejte mascarpone se špetkou soli, harissou a citronovou kůrou i šťávou. Vzniklou pomazánkou potřete upečený flatbread, obložte ho lososem, jarní cibulkou a kapary, rozkrájejte na trojúhelníčky/ obdélníčky a nakonec ozdobte koprem a drceným růžovým pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit