Flatbread s ostrou pomazánkou a lososem

Flatbread s ostrou pomazánkou a lososem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1612 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 177 g
Tuky 63 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Obložené chlebíčky jsou klasika, ale život je změna! Pokud nemáte čas nebo chuť na přípravu domácího těsta, kupte hotové chlazené těsto na pizzu.

Související recepty

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
na poprášení
mléko 20 ml
o pokojové teplotě
droždí 4 g
sušené
Na obložení
mascarpone 120 g
sůl
harissa 1 PL
ostrá pasta, podle chuti
citronová štáva ČL
podle chuti
citronová kůra ČL
nastrouhaná
uzený losos 120 g
nakrájené plátky nebo kousky rozděleného pečeného či grilovaného lososa
jarní cibulka 2 ks
nakrájená na jemné plátky
kapary 2 ČL
malé, propláchnuté
kopr 1 hrst
jemné snítky kopru
Dále na obložení
pepř
čerstvě drcený,růžový

1 V míse smíchejte mouku, vlažné mléko, 85ml teplé vody a droždí a vypracujte těsto. V míse je poprašte moukou, zakryjte čistou utěrkou nebo potravinářskou fólií a nechte
na teplém místě kynout, dokud těsto nezdvojnásobí objem.

2 Troubu vyhřejte na 240°C. Vykynuté těsto rozválejte na pomoučněném válu na 1–2 tenké kulaté nebo obdélníkové placky podle velikosti plechu a trouby, přemístěte na plech vyložený pečicím papírem a pečte dozlatova, bude to trvat asi 10 minut. Potom vyndejte, sesuňte z plechu a nechte úplně vychladnout.

3 Mezitím prošlehejte mascarpone se špetkou soli, harissou a citronovou kůrou i šťávou. Vzniklou pomazánkou potřete upečený flatbread, obložte ho lososem, jarní cibulkou a kapary, rozkrájejte na trojúhelníčky/ obdélníčky a nakonec ozdobte koprem a drceným růžovým pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit