Česnekové cukety jsou návykově dobré. Klidně je připravte dopředu, po rozležení budou grilované cukety s česnekem chutnat dokonce ještě líp. Servírujte je jako zeleninovou přílohu k masu, nebo vložte plátek do sendviče. Dodá mu další prvek chuti i konzistence. Rychlé grilované cukety s česnekem nabízí skvělý způsob, jak zpracovat pořádnou úrodu cuket a ještě si pochutnat!
Suroviny
Postup
Cukety podélně nakrájejte na dlouhé plátky silné asi 5 mm. Posolte je a nechte vypotit.
Pak je opláchněte, osušte, lehce potřete olivovým olejem a postupně ogrilujte.
Mezitím nadrobno nasekejte petrželku, utřete česnek a vše smíchejte s olivovým olejem tak, aby vznikla řidší bylinková pasta.
Tou poté potírejte ještě horké cukety a skládejte je na sebe. Dejte chladit. Podávejte jako přílohu.