Skvělé lehké jídlo, jehož příprava trvá maximálně dvacet minut!
Suroviny
cuketa
4
ks
žlutá, rozkrojená podélně na čtvrtky
olivový olej panenský
na potření cuket + 2 lžíce na opékání
cibule červená
1
ks
malá, pokrájená najemno
chilli paprička
1
ks
červená, bez semen a pokrájená na jemno
petrželka
2
PL
hladkolistá, sekaná
makrela
4
ks
filety (ideálně s kůží) – každý cca 200 g
vinný ocet červený
1
ČL
olivový olej panenský
1
PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Potřete cukety olejem a 5 minut grilujte dozlatova. Pak je v misce smíchejte s cibulí, chilli papričkou a petrželkou. Na zálivku prošlehejte ocet, olej, sůl i pepř a pokropte cukety.
2
Rybu osolte, opepřete a opékejte v pánvi na zbylém oleji 3–5 minut kůží dolů, obraťte a opékejte další asi 2 minuty.
3
Při podávání rozdělte na talíře cuketovou směs a navrch položte opečenou rybu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jídlo bez výčitek: Lehce, svobodně a bez hladu(32 receptů )