Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1134 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 37 g
Tuky 70 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělé lehké jídlo, jehož příprava trvá maximálně dvacet minut!

Suroviny

žlutá, rozkrojená podélně na čtvrtky
olivový olej panenský
na potření cuket + 2 lžíce na opékání
malá, pokrájená najemno
červená, bez semen a pokrájená na jemno
petrželka 2 PL
hladkolistá, sekaná
makrela 4 ks
filety (ideálně s kůží) – každý cca 200 g
vinný ocet červený 1 ČL
olivový olej panenský 1 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Potřete cukety olejem a 5 minut grilujte dozlatova. Pak je v misce smíchejte s cibulí, chilli papričkou a petrželkou. Na zálivku prošlehejte ocet, olej, sůl i pepř a pokropte cukety.

2

Rybu osolte, opepřete a opékejte v pánvi na zbylém oleji 3–5 minut kůží dolů, obraťte a opékejte další asi 2 minuty.

3

Při podávání rozdělte na talíře cuketovou směs a navrch položte opečenou rybu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Apetit magazín

AD
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
  • Jak na to

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...